IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Rakočević: DPS potpisao sporazum, ali u popisu neće učestvovati, dok se svi uslovi ne ispune… (foto)

Demokratska partija socijalista je stavila svoj potpis na Sporazum za održavanje popisa, međutim u istom neće učestvovati dok se svi uslovi iz sporazuma i ne ispune– što je, naravno, u prirodi svakog poštenog i racionalnog dogovora u ovom slučaju sporazuma, poručio je Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS- a u Skupštini Crne Gore.

„Sem tog jasnog stava koji se čuo u javnosti i koji je javnost opšte prihvatila, postoje još dva razloga zbog kog je DPS potpisala navedeni sporazum“, kazao je Rakočević.

Jedan je, kako je kazao, da doprinesemo postizanju opšteg konsenzusa dijaloga i kohezije u društvu u cilju dostizanja najvećih evropskih i demokratskih standarda. 

„I drugi razlog je što smo na ovaj način, prihvatanjem uslova od strane mandatara Spajića što pohvaljujemo kao dobar i zreo politički potez, zajednički ocijenili i ustanovili da je pripremana popisna prevara od vlade Dritana Abazovića na što smo ukazivali mjesecima, i zbog čega se i odgodio popis i zbog čega smo i dobili tu vrstu spremnosti da se prihvate uslovi ne samo opozicije već i nevladinog sektora i zajednica manje brojnih naroda“, zaključio je Rakočević

izvor. analitika.me

Čitaj još:   NIKOLA Rakočević: Neuspjeh smijenjene većine, potvrda da je MILO Đukanović, postupio ispravno kada nije dao mandat Lekiću... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more