IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Velika Britanija uvela SANKCIJE za dvoje visokih zvaničnika iz RS- a… (foto)

Sankcije uvedene zbog rušenja teritorijalnog integriteta BiH…

Ujedinjeno Kraljevstvo je sankcionisalo “političare bosanskih Srba Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost Države Bosne i Hercegovine”.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je danas objavila informaciju u vezi sa prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za Bosnu i Hercegovinu.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je sankcionisala Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Britanske sankcije znače da Dodik i Cvijanović neće moći putovati u Ujedinjeno Kraljevstvo niti koristiti ili pristupiti bilo kojoj imovini koju eventualno posjeduju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ministrica vanjskih poslova Elizabeth Truss izjavila je da “ovo dvoje političara namjerno podrivaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni Putinom, njihovo bezobzirno ponašanje je prijetnja za stabilnost i sigurnost diljem Zapadnog Balkana. Ovim oštrim sankcijama pokazujemo da će neprijatelji mira biti pozvani na odgovornost”.

Čitaj još:   SKANDAL: UKRAJINA tvrdi da je DODIK poklonio Lavrovu IKONU koja je UKRAJINSKA KULTURNA BAŠTINA

Ovo nisu sankcije protiv Republike Srpske, niti njenih građana. Ovo su sankcije usmjerene na dvije osobe koje su se neodgovorno ponašale na svojim funkcijama, navedeno je iz Vlade UK.

izvor: SB

SRAMOTNO: DODIK NOVINARIMA POKAZAO SREDNJI PRST (video)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Read more