IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA: ŠTA SE DOGAĐA S PUTINOM, kamere ga uhvatile na liturgiji u ČUDNOM TRENUTKU, stajao sa strane i… (foto, video)

Što se događa s Putinom? Kamere ga uhvatile na liturgiji u neobičnom trenutku. Stajao je sa strane u moskovskoj Katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću…

MOSKVA: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak 25. 04. 2022… 00: 34… MOSKVA: ŠTA SE DOGAĐA S PUTINOM, kamere ga uhvatile na liturgiji u ČUDNOM TRENUTKU, stajao sa strane i… (foto, video)

Danas je Uskrs prema julijanskom kalendaru. Brojni vjernici u Ukrajini u strahotama rata slave najveći kršćanski blagdan. Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je uskrsnoj liturgiji koju je vodila Ruska pravoslavna crkva, koja je snažno podržala ono što Kremlj naziva svojom “posebnom vojnom operacijom” u Ukrajini. Stajao je sa strane u moskovskoj Katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću.

Kamere su uhvatile Putina kako radi grimase tokom jutrošnje proslave, a koje bi mogla biti naznaka o njegovom trenutnom načinu razmišljanja. Kako ističe Bloombergov Scott Rose, koji je na svom Twitteru objavio snimku Putin je viđen kako grize usne, radi grimase, i čini se da je pomalo nervozan. 

Čitaj još:   SKOPLJE: KALAŠNJIKOVIM IZREŠETALI Afrima i Burima, nađeni mrtvi u autu, napadači u bjekstvu! (foto)

S obzirom na prethodne izvještaje o nedavnim predsjednikovim izljevima bijesa, čini se da je Putin svjestan da njegova invazija neće biti onakva kakvom ju je zamislio, javlja Sky News.

alt

Podsjetimo, Rusija je danas ušla u treći mjesec invazije na Ukrajinu, kraj borbi nije na vidiku, ubijene su hiljade, prognani milioni, a gradovi pretvoreni u ruševine. Britansko ministarstvo obrane kaže da je Ukrajina ove sedmice odbila brojne ruske napade u Donbasu, prema najnovijim obavještajnim podacima.

 “Unatoč tome što je Rusija ostvarila određene teritorijalne dobitke, ukrajinski otpor bio je jak na svim pravcima i nanio je značajnu cijenu ruskim snagama. Loš ruski moral i ograničeno vrijeme za rekonstruiranje, ponovno opremanje i reorganizaciju snaga iz prethodnih ofenziva vjerojatno ometaju rusku borbenu učinkovitost”, stoji u izvještaju. Rusi su u subotu pogodili stambeni blok u Odesi gdje je poginulo najmanje osam ljudi. Ukrajina je optužila rusku vojsku da prisilno regrutira civile u okupiranim krajevima istočne Ukrajine…

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić- Portparol DPS- a upozorio kako se najavljuju "autolitije" za 30. avgust... (foto, video)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more