IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGA SE ZA POŠILJAOCEM DOJAVA: Uprava policije- Nastava može nesmetano da se odvija, nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti… (foto, video)

“Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovim ustanova i drugim objektima…”

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda 27. 04. 2022… 19: 34… TRAGA SE ZA POŠILJAOCEM DOJAVA: Uprava policije- Nastava može nesmetano da se odvija, nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti… (foto, video)

Uprava policije je saopštila da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je poslala dojave o bombama na mejl adrese škola i institucija, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje.

“Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovim ustanova i drugim objektima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prijetnje bombama stigle na adrese više lokalnih samouprava…

Ranije jutros su, zbog mejlova koji su na adrese škola stigli o postavljenom eksplozivu, evakuisane sve tri osnovne škole u gradu, kao i tri škole na seoskom području.

Dojava o navodno postavljenoj bombi u zgradi Opštine, stigla je i na adresu lokalne uprave Tivta.

Čitaj još:   KONAČNO UHAPSILI NATALIJU: Krivično djelo izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje i netrpeljivosti... (foto)

Zgrada je evakuisana, a zaposlenima u Opštini je rečeno da danas do kraja dana više ne dolaze na posao.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potvrdio je da je stiglo više prijava o postavljenim bombama, kako u školskim ustanovama, tako i u zgradi Opštine.

“Policija je obavila preglede više objekata za koje je danas javljeno da su u njima postavljene eksplozivne naprave i trenutno su na licu mjesta i obavljaju vizuelne preglede objekata. Nema mjesta panici, ali ono što je potrebno u ovom trenutku jeste da se u svim objektima gdje je došlo do ovakve prijave, pridržavaju onoga što su procedure koje propisuju organi reda i da se na taj način prevenira bilo kakva vrsta posljedica.”

“Ono što je moj poziv danas, a priključujem se vjerovatno svim državnim i lokalnim zvaničnicima, jeste da se vinovnici ovakvog djelovanja što prije otkriju kako bi se spriječilo dalje širenje panike i unošenje nemira među građane Kotora i Crne Gore”, saopštio je Jokić.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more