IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOD JE BIO GARANT ZA OVJERU TRONA, BOD JE I OSVOJEN: Trabzonspor je osvojio naslov prvaka, prvi put nakon čak 38 godina… (foto, video)

Fudbaleri Trabzonspora su remizirali rezultatom 2: 2 protiv gostujućeg Antalyaspora, što je bilo dovoljno za naslov prvaka prvi put nakon 1984. godine…

TRABZON: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 01. 05. 2022… 10: 38… BOD JE BIO GARANT ZA OVJERU TRONA, BOD JE I OSVOJEN: Trabzonspor je osvojio naslov prvaka, prvi put nakon čak 38 godina… (foto, video)

Sedma kruna za četvrti najpopularniji klub Turske…

Fudbalski klub Trabzonspor osvojio je naslov prvaka Turkiye nakon čak 38 godina, odigravši neriješeno 2: 2 protiv gostujućeg Antalyaspora u 35. kolu Super lige.

Trabzonspor je poveo već u trećoj minuti golom Corneliusa, te je prvo poluvrijeme okončao s vodstvom 1: 0. U 51. minuti gosti su došli do izjednačenja pogotkom Ndaoa. Pet minuta kasnije, u 56. minuti, sudac je dosudio penal za goste no s bijele tačke se nije najbolje snašao Fredy, udarac odbranio je golman Cakir.

U 62. minuti Tokoz donosi ponovo vodstvo Trabzonsporu, a za izjednačenje 2: 2 pogodio je fudbaler Antalyaspora Wright. Isostavilo se da je to konačan rezultat utakmice.

U posljednjoj minuti sudijske nadoknade, kada je sudac trebao označiti kraj, desilo se nešto potpuno neočekivano. Naime, veliki broj navijača Trabzonspora utrčao je na teren stadiona Medial Park, vjerovatno misleći da je kraj, no utakmica je još uvijek bila u toku, pa je sudac bio primoran da je prekine.

Čitaj još:   GRADONAČELNIK PODGORICE Ivan Vuković: Slobodni gradovi svijeta su uz Kijev... (foto, video)

Par minuta kasnije navijači su se razišli te je utakmica nastavljena i na kraju okončana rezultatom 2: 2, što je bilo dovoljno Trabzonu za naslov prvaka Turkiye.

Trabzonspor je tako osigurao naslov prvaka tri kola prije kraja nacionalnog prvenstva Turkiye, sa sakupljenih 77 bodova, što je nedostižno za drugoplasirani Fenerbahce koji ima 68.

Po okončanju utakmice na stadionu je uslijedilo veliko slavlje navijača uz veličanstven vatromet.

Klub sa Crnog mora posljednji naslov prvaka Turkiye osvojio je davne 1984. godine

TURSKA SUPER LIGA– XXXV KOLO

Petak

Fenerbahče- Gazijantep 3: 2 (1: 0)

/Rosi 5, Dursun 62, Zajc 82 – Sagal 64, Maksim 90+ 6/

Giresun- Adana Demir 2: 0 (1: 0)

/Najir 21, Seržinjo 48/

Subota

Kasimpaša- Bašakšehir 2: 3 (1: 2)

/Fal 43, Muleka 78 – Gulbrandsen 28, Trezege 45, Turuč 52 pen/

Konja- Karagumruk 1: 2 (1: 0)

/Bitići 23- Onur 81, Karamo 84/

Hataj- Altaj 0: 1 (0: 1)

Čitaj još:   VEČERAS PADAJU ZVIJEZDE, ZAMISLITE ŽELJU: Razlog, zašto se baš ISPUNJAVAJU!

/Kapel 10/

Trabzon- Antalija 2: 2 (1: 0)

/Kornelijus 3, Tokoz 63- Endao 52, Rajt 80/

IZVOR iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more