IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆE: Ruska TV prikazala koliko projektilu “Sotona 2” treba da udari na London i Berlin… (foto, video)

Na ruskom kanalu Rusija 1 voditeljka emisije 60 minuta Olga Skabejeva i Aleksej Žuravljov, zastupnik Dume, razgovarali su o tome koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat trebalo da stigne do prestonica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01. 05. 2022… 00: 38… ZASTRAŠUJUĆE: Ruska TV prikazala koliko projektilu “Sotona 2” treba da udari na London i Berlin… (foto, video)

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava. Rusija je nedavno uspješno testirala raketu koja u NATO- ovim krugovima nosi svoj zloglasan nadimak “Sotona 2” ili “Sotonin sin”…

„Jedan Sarmat i to je to– Britansko ostrvo je postojalo, Britansko ostrvo više ne postoji. Ozbiljan sam“, rekao je Žuravljevov, prenosi  Index, pzivajući se na portal Pravda.

Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija je upozorio da Velika Britanija takođe ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil “Sarmat”, „nitko neće preživjeti, nitko neće ostati na planeti“.

Čitaj još:   NAPETOST RASTE: Prvi put za dvije decenije Njemačka poslala ratni brod u... (foto i video)

„Nikad ne reci nikad“, odgovorio je Žuravljevov.

„Počećemo ispočetka“, prokomentarisala je Skabejeva. Navela je da je vrijeme leta Sarmata od ruskog Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi, a do Londona 202 sekunde.

U eteru je prikazana grafika s natpisom: „Vrijeme leta raketa RS- 28 Sarmat do prestonica zemalja koje Ukrajinu snadbjevaju s najviše oružja.”

„I njima (zapadnim zemljama) treba pokazati ovu sliku. Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena? Halo, sve je stiglo“, rekao je Žuravljev.

izvor Danas.rs

Čitaj još:   Poznato vrijeme i mjesto dženaze Hasanu Čengiću: KLANJAT ĆE SE U BEGOVOJ DŽAMIJI U SARAJEVU, bit će ukopan isti dan u... (foto)
Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more