IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Skupština usvojila prijedlog dopune Zakona o lokalnoj samoupravi: IZBORI ODLOŽENI ZA JESEN…

Skupština Crne Gore je usvojila dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se odlažu izbori u više crnogorskih opština.

Za razlog hitnosti stupanja na snagu Zakona danom objavljivanja u Službenom listu, glasalo je 45 poslanika, a 16 ih je bilo protiv.

Amandman Miloša Konatara (URA) postao je sastavni dio Zakona, a njime je predviđeno da se izbori održe najkasnije do 30. oktobra, umjesto, kako je ranije definisano, da se održi 30. oktobra.

Dopunama predloga Zakona traži se odlaganje izbora u Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Glavnom gradu Podgorici i u Skupštini Opštine Golubovci– opštine u okviru Glavnog grada.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je ovaj predlog “akt bez presedana”.

“Ovim antizakonom se definiše i datum održavanja izbore, dakle opštomm pravnom normom  iz zakona se supstituiše, zamjenjuje Odluka o raspisivanju izbora koju donosi nadležni organ po Ustavu”, kazao je Koprivica.

Čitaj još:   Bogdanović: Krivokapiću i Abazoviću CETINJE VAS ČEKA (video)

On je dodao da se ovaj “antizakon”  odnosi na sasvim drugačiji društveni ambijent, zato što danas u CG imamo dvije opštine: Budvu i Tivat, gdje su Odlikom vlade raspisani izbori.

Sa strane predlagača obratio se poslanik URE Miloš Konatar koji je kazao da ovakav predlog nije novina.

„Ovaj isti ovaj zakon, s istom namjerom da se izbori odlože, predlagan je u novembru. Traženo je odlaganje u Petnjici, Cetinju i Mojkovcu. I u januaru smo imali inicijativu da se izbori u Ulcinju i Beranama odlože i održe sa izborima u grupi opština“, rekao je Konatar.

Izvor:RTCG

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more