IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Predstavnici političkih partija podnijeli više krivičnih prijava protiv Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi… (foto, video)

Predsjednik države Milo Đukanović govoreći da je Crna Gora u prethodnom periodu bila izložena ozbiljnoj plaćenoj izdaji nacionalnih interesa…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07. 05. 2022… 00: 38… PODGORICA: Predstavnici političkih partija podnijeli više krivičnih prijava protiv Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi… (foto, video)

Predstavnici pojedinih političkih partija kažu da su podnijeli više krivičnih prijava protiv bivšeg predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi. Sagovornici Gradske televizije smatraju da imaju dovoljno materijala za pokretanje krivičnih postupaka u brojnim resorima, kako bi određeni predstavnici izvršne vlasti odgovarali za urađeno.

Na to je više puta ukazivao i predsjednik države Milo Đukanović govoreći da je Crna Gora u prethodnom periodu bila izložena ozbiljnoj plaćenoj izdaji nacionalnih interesa.

Demokratska partija socijalista podnijela je u proteklom periodu žalbe na brojne akte koji su usvajani, a koji, po njihovom mišljenju nijesu u skladu sa Ustavom i čija sadržina je, kako kažu, bila usmjerena protiv državnih interesa Crne Gore. Podnijeli su i nekoliko krivičnih prijava zbog dešavanja na Cetinju i u Kotoru.

“Podnešena je prijava protiv Zdravka Krivokapića i drugih lica koja su onoga dana učestvovali u operaciji na Cetinju. Podnijeli smo krivičnu prijavu i zbog dešavanja u Kotoru, od prije mjesec i sumnje na političku korupciju koja se odnosila na tri odbornika DPS-a. Podnosili smo i nekoliko krivičnih prijava u slučajevima izazivanja vjerske i nacionalne mržnje”, kazao je Miloš Nikolić iz DPS.

Čitaj još:   PODGORICA: Okupljanje ispred Skupštine- PROTEST najavili... (foto)

Socijaldemokrate najavljuju da će narednom periodu, na osnovu podataka i informacija koje dobiju, podnijeti više krivičnih prijava.

“Tražićemo dokumentaciju, prvenstveno za resor prosvjete, nauke, kulture i sporta. Više puta smo govorili o tome. Vjerujem da će biti vrlo zanimljivo da utvrdimo šta se radilo u resoru odbrane, finansija, a, naravno, tražićemo da se utvrdi odgovornost bivšeg predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, pa i, zašto da ne, eventualna odgovornost njegovog potpredsjednika Abazovića.

Svemu tome ćemo pristupiti veoma ozbiljno i gdje god bude postojao prostor da se u tom smislu djeluje zaista se nećemo libiti, jer smatramo da svi oni koji su se ogriješili o Crnu Goru moraju za to da odgovaraju”, kazao je Nikola Zirojević.

U cilju rasvjetljavanja nezakonitih poteza bivše Vlade, koju je predvodio Zdravko Krivokapić, Socijaldemokratska partija preduzela je brojne pravne korake.

“Konkretno, podnio sam krivičnu prijavu protiv Zdravka Krivokapića zbog izglasavanja sporne odluke o ublažavanju uslova za dobijanje crnogorskog državljanstva, sa jasnim ciljem da se ti uslovi olakšaju za hiljade ljudi koji danas ne ispunjavaju te uslove. Ta odluka je donijeta u jednoj proceduri na sami dan izglasavanja nepovjerenja Vladi u kasne večernje časove na elektronskoj sjednici”, kazao je šef medijskom tima SDP-a Mirko Stanić.

Sagovornici Gradske TV najavljuju da će i u budućem periodu raditi na otkrivanju i ispitivanju neregularnosti bivše Vlade i obavještavati nadležne organe da se do kraja bave tim pitanjima.

Čitaj još:   PODGORICA: Potvrđeni mandati- evo ko su NOVI POSLANICI u Skupštini CRNE GORE... (foto)

izvor Gradska.me

PODGORICA: Potvrđeni mandati- evo ko su NOVI POSLANICI u Skupštini CRNE GORE… (foto)

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila odluku koji je proslijedio Skupštini, Read more

Petar KNEŽEVIĆ saslušan: NEGIRAO autentičnost snimka, izjavio da su u akciji… (foto)

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević saslušan je u Read more