IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao s Johnsonom: Želimo biti sigurni da će Finska i Švedska poštovati vrijednosti NATO- a… (foto, video)

Erdogan razgovarao je sa premijerom Velike Britanije Borisom Johnsonom i kazao mu da najveći problem u kontekstu zahtjeva Švedske i Finske za prijem u NATO predstavljaju veze tih država sa elementima pod kontrolom terorističke organizacije YPG/ PKK...

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 21. 05. 2022… 00: 38… Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao s Johnsonom: Želimo biti sigurni da će Finska i Švedska poštovati vrijednosti NATO- a… (foto, video)

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Johnson telefonski razgovarali o bilateralnim i regionalnim temama, uključujući zahtjeve Švedske i Finske za prijem u NATO i rat u Ukrajini.

U saopćenju se navodi da je Erdogan tokom razgovora rekao da se ne smije zanemariti opravdana reakcija turske javnosti naspram zahtjeva za prijem u NATO zemalja koje podržavaju terorizam.

Čitaj još:   ANKARA Turski zvaničnik: Tijelo Kašogija rastvoreno u kiselini...

Erdogan je također poručio da Ankara želi da bude sigurna da će Finska i Švedska podržavati vrijednosti NATO- a i da će adekvatno odgovoriti na legitimne zabrinutosti Turske…

IZVOR agencije AA

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more