IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJEVA, TUTNJI I GRMI: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas, dio prijepodneva s izmaglicom i niskom oblačnošćom po kotlinama i uz riječne tokove. najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu do 33 stepena C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 02. 06. 2022… 09: 48… SJEVA, TUTNJI I GRMI: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi s grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 33°C…

Ujutru i prijepodne biće pretežno sunčano i toplo. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu do 33 stepena.

četvrtak, 02.06.2022. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. U jutarnjim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe u vidu glavobolje, manjka koncentracije, proljetnog umora. Popodnevni pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode. U Hercegovini uz ljepšu opštu sliku, sunčanije i stabilnije.

Čitaj još:   KAŽU JOŠ NIJE GOTOVO: Oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla i niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima sa ponekim lokalnim pljuskom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu do 35 stepeni Celzijusa.

U subotu se očekuje većinom umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 C.

Čitaj još:   RED KIŠE I SNIJEGA, I TO SVE DO…: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more