IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOZA MUZIČKOG (NE)UKUSA- “DUŽA MI JE ŠTIKLA NEGO LJUBAV TVOJA”: Pjesma koja je za tri dana postala najslušanija u regionu… (foto, video)

Kao najslušanija, na prvom mjestu trendinga našla se pjesma “Štikla” pjevačice Edite Aradinović…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08. 06. 2022… 00: 58… DOZA MUZIČKOG (NE)UKUSA- “DUŽA MI JE ŠTIKLA NEGO LJUBAV TVOJA”: Pjesma koja je za tri dana postala najslušanija u regionu… (foto, video)

Pjesme u trendingu YouTubea uglavnom su dokaz kakva vrsta muzike dominira među današnjom omladinom, a jedna od njih popela se za tri dana na sami vrh ljestvice.

Kao najslušanija, na prvom mjestu trendinga našla se pjesma “Štikla” srbijanske pjevačice Edite Aradinović. 

Odmah u prvoj rečenici Edita poručuje: “duža mi je štikla nego ljubav tvoja”, a sudeći po komentarima slušateljima se dopada stil ove pjevačice te su već predvidjeli kako će ovo biti novi “ljetni hit”.

Na drugom mjestu je, pak, dvojac iz Sarajeva Cunami i Sajfer sa njihovom pjesmom “Ignor”.

Reperi su sami pisali tekst pjesme, a on je karakterističan za današnje hitove “bržih” ritmova koje preferira omladina. Za 8 dana skupili su preko milion pregleda te brojne komentare s pohvalama.

Čitaj još:   SARAJEVO: Usvojeni amandmani demobilisanih boraca u FBiH...

Najbolji pokazatelj muzičkog izbora omladine je trening YouTubea (Foto: Screenshot)

Nakon domaćih izvođača, niz nastavljaju oni iz Srbije, a među kojima je izvođačica Mahrina koja je tek predstavila svoju prvu pjesmu te dobro poznati Devito, Nucci, Tea Tairović i Darko Lazić sa novim pjesmama.

Ono što je zanimljivo je da YouTube trendingom gotovo uvijek vladaju ista imena, kao i isti žanrovi muzike koji se vrte na cijelom Balkanu, pa samim tim i našoj zemlji. (Klix.ba)

izvor (SB)

NOVI PODVIG: Sjajna Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva na 200 metara delfin… (foto)

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, plasirala se u finale discipline Read more