IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: DRITAN Abazović, najveća podvala Crnoj Gori od samog Vučića… (foto, video)

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost profesor doktor Adnan Čirgić komentarisao je učinak premijera Dritana Abazovića na Samitu inicijative Otvoreni Balkan…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četrtak, 09. 06. 2022… 18: 58… ADNAN Čirgić: DRITAN Abazović, najveća podvala Crnoj Gori od samog Vučića… (foto, video)

Abazović je tu upravo na zadatku da smijeni ideologiju koja je izgradila svijest o građanskome društvu i nacionalnoj jednakosti. Između onoga što on radi i onoga što promoviše DF, kao radikalna velikosrpska partija u Crnoj Gori, nema nikakve razlike...

„Dritan Abazović najveća je Vučićeva podvala Crnoj Gori. Da je pod drugim imenom, Abazovićeva bi uloga u crnogorskome političkom životu bila prozirnija, a time i manje štetna. Zakamufliran činjenicom da je riječ o Albancu i muslimanu, Abazović je idealan kadar za razor Crne Gore i svih vrijednosti koje je crnogorsko društvo dostiglo. Jer on nije Srbin, ali radi za srpske velikodržavne interese. On nije vjernik Crkve Srbije, ali je interesima te beogradske vjerske organizacije najodaniji crnogorski političar“, kazao je Čirgić.

Da je Crna Gora dostigla visok stepen građanske svijesti, smatra, vidi se po tome što nikome nije sporno što je premijer Crne Gore Albanac ili musliman.

„No Abazović je tu upravo na zadatku da smijeni ideologiju koja je izgradila tu svijest, svijest o građanskome društvu i nacionalnoj jednakosti. Između onoga što on radi i onoga što promoviše DF, kao radikalna velikosrpska partija u Crnoj Gori, nema nikakve razlike. Razlika je samo u učinku. Površna zapadna birokratija konačno je shvatila što je DF. Ali dok crnogorske suverenističke partije u vlasti nemušto čekaju da ta birokratija shvati Abazovićevu ulogu, za građansku Crnu Goru može biti kasno“, ocjenjuje dekan.

Zahvaljujući podršci zvanične Albanije i političara kojima će istorija suditi za veleizdaju, kakav je Abazović, Aleksandar Vučić na dobrome je putu da bez opaljenoga metka uspije u onome u čemu Miloševiću nijesu mogli pomoći ni tenkovi JNA.

Na svakoj raskrsnici na kojoj se našao, dodaje Čirgić, Abazović je izabrao isti put, onaj koji mu kalauze Vučić i Porfirije.

Čitaj još:   VIC DANA Plavuša na autobuskoj stanici... (foto)

„On je bio potpredśednik Vlade čiji su ministri bili Leposavić, Bratić, Injac i drugi šovinisti i negatori crnogorske samosvojnosti. On je bio koordinator sektora bezbjednosti čiji su policajci nakon beskrupulozne torture nad mirnim građanima primili nagrade. On je premijer koji je ključna ministarstva za crnogorski identitet predao partiji koja negira taj identitet. On je premijer na zadatku obesmišljavanja svrhe daljega postojanja nezavisne Crne Gore kroz ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan i formalnu predaju države Crkvi Srbije potpisivanjem tzv. temeljnog ugovora“, ističe Čirgić.

I da o Otvorenome Balkanu ne znamo ništa drugo do to da ga Vučić promoviše, bilo bi dovoljno da budemo protiv njega ako znamo Vučićeve stavove o Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Kosovu i ako se śetimo ljudskih žrtava koje je ideologija kojoj Vučić pripada proizvela, smatra on.

Čitaj još:   Poraz Fenera u polufinalu Eurolige: Sramota koja nije viđena...

„Zahvaljujući podršci zvanične Albanije i političara kojima će istorija suditi za veleizdaju, kakav je Abazović, Aleksandar Vučić na dobrome je putu da bez opaljenoga metka uspije u onome u čemu Miloševiću nijesu mogli pomoći ni tenkovi JNA. U tome pogledu suštinske razlike između Dritana Abazovića i Miloševićevih generala gotovo i da nema“, zaključuje Čirgić. (Danijela Jovanović)

izvor Gradski portal.me 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more