IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREOBJEGLI IZ KALIFORNIJE U CRNU GORU: Uskoro odluka o izručenju američkih državljana, osumnjičeni za zloupotrebu… (foto)

Američki državljani trenutno se nalaze u ekstradicionom pritvoru i očekuje se da će sudija za istrage uskoro da donese odluku o njihovom izručenju…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, četvrtak, 16. 06. 2022… 09: 38… PREOBJEGLI IZ KALIFORNIJE U CRNU GORU: Uskoro odluka o izručenju američkih državljana, osumnjičeni za zloupotrebu… (foto)

Uskoro se očekuje odluka o izručenju troje američkih državljana jermenskog porijekla, Ričarda Ajvazjana, njegove supruge Marijete i Tamare Dadijen, koji su uhapšeni u Crnoj Gori

Prema našim informacijama, njih potražuje američka država Kalifornija zbog sumnje da su oštetili budžet države tako što su na nezakonit način pribavili višemilionske iznose iz fondova za pomoć firmama i fizičkim licima tokom pandemije kovida.

Pored njih, osumnjičeno je još osam osoba koje se nalaze u Kaliforniji i na slobodi su.

Čitaj još:   DANAS UŽIVAMO U SUNCU A VEĆ SUTRA… (foto)

Kako Standard saznaje, njih troje su tokom trajanja postupka pobjegli u Crnu Goru i odsjeli u Porto Montenegro, ali su ih američke vlasti locirale i crnogorskim vlastima poslale potjernicu putem interpola, nakon čega su osumnjičeni uhapšeni.

Ovi američki državljani trenutno se nalaze u ekstradicionom pritvoru i očekuje se da će sudija za istrage uskoro da donese odluku o njihovom izručenju.

izvor Standard.me

BUDVA POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČEM: U pucnjavi ranjen, Kristijan B. (foto)

U toku je izviđaj kojim rukovodi nadležni tužilac u Višem Read more