IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON- KADA JE ONA GOTOVA S JELOM, SVI MORAJU STATI: Treba vidjeti i ostala KRALJIČINA PRAVILA, slaba je i na još jednu stvar… (foto, video)

ŽURKA LUDNICA: Kako je Kraljica Elizabeta proslavila 96. rodjendan? Ili od toga do specifične prehrane do toga ko s kim smije razgovarati, britanska kraljevska porodica ima hrpu pravila kojih se mora držati što se tiče jela. Ovo su neka od zanimljivijih…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17. 06. 2022… 10: 38… LONDON- KADA JE ONA GOTOVA S JELOM, SVI MORAJU STATI: Treba vidjeti i ostala KRALJIČINA PRAVILA, slaba je i na još jednu stvar… (foto, video)

Ne postoji neka specijalna ishrana kraljice Elizabete II ili neki njen plan za mršavljenje koji su joj osmislili nutricionisti. Stvar je u određenim životnim navikama.

Iako je prIJe dvIJe godine, nakon što je na odmoru na Majorci završio u bolnici s upalom pluća i zamalo umro, govorio da ga boli briga za savJete lJJekara, Džeremi Klarkson, zvIJezda automobilističkih emisija “Top Gear” i “Grand Tour”, a sada i nove serije u kojoj se bavi poljoprivredom i promoviše obnovu engleskog sela “I bought a farm” (Kupio sam farmu), očito je promIJenio mišljenje.

ELIZABETA II NE VOLI TJESTENINU, RIŽU, NI KROMPIR

1. Na kraljevskoj večeri neće se nikada pojaviti 13 gostiju– broj zvanica može biti manji ili veći, ali nikada tačno 13. Kraljica sama po sebi nije praznovjerna, ali poštuje pravila dugih kultura.

2. Večera je strogo formalna stvar– niko se ne pojavljuje za stolom ako nije svečano odjeven.

Čitaj još:   DOBOJ: Glasanje prekinuto, listići već bili popunjeni...

3. Kraljica odobrava menu unaprijed i dobiva sedmični menu koji joj je poslan da odobri ili odbije popis jela koji je sastavio kraljevski kuhar.

4. Za večeru se nikada ne poslužuje tjestenina, isto vrijedi za krompir i rižu, a razlog je vrlo jednostavan– kraljica ih ne voli.

5. Postoji cijeli tim posvećen uređenju i postavljanju stola– zovu se Ured dvorskog maršala– i zadatak im je smjestiti svakog gosta na za to predviđeno službeno mjesto za stolom.

KAD ONA POJEDE, SVI MORAJU STATI

6. Razgovori za stolom su formalni– kraljica razgovara samo s osobom sa svoje desne strane dok ne stigne drugi slijed jela, nakon toga je “lijeva” osoba na redu.

7. Kada je kraljica gotova s jelom, svi su gotovi. Dakle, kada Elizabeta II. završi svoju večeru, svi ostali staju s jelom, bili još gladni ili ne. Apsolutno je neprihvatljivo nastaviti večerati ako kraljica staje sa svojim obrokom.

MANGO JOJ JE SLABA TOČKA

11. Kraljičini psi jedu samo gurmanski pripremljenu pseću hranu. Jeste li išta drugo očekivali?

12. Sezonska hrana je obavezna. Prijašnji kraljičin kuhar tvrdi da svaki dan može jesti, primjerice, jagode, ali samo ako im je sezona.

13. Još jedno od pravila je da hrana iz vrta mora što prije stići za stol. I to ona organski uzgojena, uz napomenu da mora odgovarati sezoni.

14. U palači uvijek mora biti manga. Kraljica zahtijeva da uvijek zna tačan broj manga u palači u svako doba dana, tvrde izvori s dvora.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša i mamini savjeti...

BGONUS VIDEO: ŽURKA LUDNICA: Kako je Kraljica Elizabeta proslavila 96. rodjendan?

izvor Hayat.ba

Dnevni horoskop za 27. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more