IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINARI IZ SRBIJE NARUGALI SE VUČIĆU: “Čini se da vijesti… nisu posve tačne…” (video)

Već danima se piše o neviđenoj nestašici i grabežu za šećerom u Srbiji. U trgovinskim lancima kažu kako na police stavljaju dvostruku količinu nego inače, ali da se gotovo sve rasproda u roku od najviše nekoliko sati. 

Panična kupovina šećera ne prestaje pa su mnogi trgovci ograničili količinu koja se može kupiti na dva do pet kilograma. 

Ovu paniku potpiruje i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji stalno upozorava na nestašicu i val poskupljenja koji se širi Evropom. I srpski tabloidi puni su naslova o nestašici osnovnih namirnica u Evropi, do čega je došlo zbog rata u Ukrajini. 

Zbog toga su novinari srbijanskog portala Nova.rs otišli provjeriti ima li na trgovinskim policma u Bruxellesu dovoljno šećera, ulja i brašna…Snimili su i kratki video. 

– Bijelo brašno, pune su ga police, a cijena mu je jedan euro i devet centi. Što se tiče ulja, ima ga za izvoz! Litra stoji 2,49 eura. Čini se kako ta priča o nestašicama nije toliko tačna, ne gladuju baš u ovoj siromašnoj Belgiji! 

Čitaj još:   PADAJU GRAFITI, GORE PLAKATI: Antifašisti iz Novog Sada spalili sliku ratnog zločinca Ratka Mladića uz pjesmu...

Ima i šećera. Police su svugdje pune, čak nije i nešto preskupo-  zaključili su novinari portala Nova.rs. 

izvor: nova.rs

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: VUČIĆU, PAZI SVOJ POSAO I NE BRINI ZA CRNU GORU, Crna Gora hoće put…

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović- Stanković kazala je da Read more

MILOŠ Nikolić (DPS): Neprijatno je svjedočiti Vučićevom STRAHU…

Današnje obraćanje predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, jezikom nedostojnim jednog kočijaša Read more