IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG PRIJETNJI DRAGINJA Vuksanović- Stanković pod ZAŠTITOM POLICIJE od 24- sata…

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović-Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita.

Poslanicu Skupštine Crne Gore Draginju Vuksanović-Stanković štitit će policija 24 sata, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost utvrdila da joj je ugrožena bezbjednost, saznaje Pobjeda.

Postupak određivanja poslanice Skupštine Crne Gore, doc. dr Draginje Vuksanović- Stanković, za štićenu ličnost shodno članu 10 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, je u toku, uz napomenu da o istome, nakon sprovedene procedure, odlučuje Vlada Crne Gore, saopšteno je Pobjedi u srijedu.

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović- Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita.

Crnogorska policija od početka februara obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović-Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na nju.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: RS nije država niti će ikada biti, NASTALA JE NA GENOCIDU

Pobjeda je 28. januara objavila informaciju da su operativcima ANB-a proslijeđena saznanja kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore ,,planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu, inače veoma popularne unutar suverenističkog bloka partija“.

Tadašnji direktor ANB- a Dejan Vukšić i njegova ekipa operativne informacije o ugroženosti Vuksanović – Stanković nisu odmah prenijeli Upravi policije.

Čak su u početku negirali da raspolažu takvom informacijom i tek nakon razgovora sa predsjednikom SDP- a Raškom Konjevićem, Vukšić je operativne podatke proslijedio direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, koji je pozvao poslanicu i obavijestio je da su, u cilju eliminisanja prijetnji, preduzeli mjere zaštite prostora u kojem stanuje, ali da, shodno procjeni, za sada nema osnova za 24- satno obezbjeđenje.

izvor: Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more