IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, “ajkule” preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, gdje ih čeka Španija u srijedu…

BUDINPEŠTA: Svijet, Sport, Vijesti, ponedeljak, 27. 06. 2022… 12: 48… CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti! Ajkule su u osminifinala savladale Japan 10: 9 i zakazale četvrtfinale sa jednim od favorita za zlato, selekcijom Španije

Opet tenzija, opet 10: 9 kao protiv Gruzije i opet – pobjeda. Ova protiv Japana vrijedi više- donijela je plasman u četvrtfinale.

Cilj postavljen pred odlazak u Budimpeštu je postavljen – crnogorski vaterpolisti plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, gdje ih čeka Španija.

U današnjoj utakmici proti Japana, tri pogotka dao je Perković, a dva Matković. Fenomenalni Dejan Lazović upisao je 20 uspješnih intervencija.

“Ajkule” su imale mnogo problema sa azijskom selekcijom, iako je u prvih devet minuta izgledalo da neće biti tako.

Vodile su 4: 1, prije nego su dozvolile rivalu da serijom 4:0 pošalje opomenu da bi ovo moglo da bude turbulentno popopdne na bazenu “Alfred Hajoš”.

Čitaj još:   ''MIRIS SUZAVCA NA CETINJU BIO JE JAČI OD MIRISA TAMJANA''

Ispostavilo se da je Crna Gora morala da strahuje do kraja, pitanje je i šta bi se dogodilo da na golu nije bio fenomenalni Dejan Lazović koji je zaustavio 20 šuteva Japanaca…, samo je u prvoj četvrtini imao osam…

Miroslav Perković je bio najefikasniji u našem timu sa tri gola, po dva su postigli Bogdan Đurđić i Dušan Matković, a po jedan Vasilije Radović, Marko Petković i Konstantin Averka.

Crnu Goru sada čeka drugačiji meč, u kojem je sve samo ne favorit- igraće sa Španijom u četvrtfinalu u srijedu, pokušaće da prirede iznenađenje i ode u borbu za medalju.

Protiv Španije će naš tim igrati u srijedu…

BONUS VIDEO: GRUZIJA MONTENEGRO 9- 10 FINA BUDAPEST 2022

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more