IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REAKCIJA RODITELJA U CRNOJ GORI: Zovu djecu na proslavu crkvenog praznika Petrovdana…

Grupa roditelja učenika OŠ ‘Veljko Drobnjaković’ iz Risna tvrdi da su putem Vajbera dobili od učiteljice poruku u kojoj se pozivaju djeca 2. i 3. razreda da dođu na obilježavanje crkvenog praznika Petrovdana, 12 jula.

“Povodom obilježavanja Petrovdana, 12. jula, u 21 sat, organizatori svečanosti pozvali su djecu drugog i trećeg razreda koja su učestvovala u projektu ,,Rastimo uz ples“, da učestvuju u svečanom programu sa dvije plesne tačke ,,Himna-Rastimo uz ples“ i ,,Skočko“. Svi koji su zainteresovani treba da se jave učiteljicama Vesni Škurić i Adrijani Krcunović. Svi koji ste u mogućnosti dođite da zajedno obilježimo ovaj veliki crkveni praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovjednicima naše vjere i najbližim učenicima Isusa Hrista”, navodi se u Vajber poruci koju su proslijedili roditelji Pobjedi.

Oni podsjećaju da je shodno članu 5 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano je da ,,u javnoj ustanovi i u ustanovi kojoj je dodijeljena koncesija za izvođenje javnovažećeg obrazovnog programa obrazovanje i vaspitanje je svjetovnog karaktera“.

Čitaj još:   SARAJEVO: Preselio, Asaf Bečirović, dugogodišnji novinar, kolega i dobar čovjek...

“U ustanovi iz prvog člana nije dozvoljeno religijsko djelovanje osim u ustanovama koje su licencirane kao srednje vjerske škole. Član dva istog zakona propisuje da ,,obrazovnje i vaspitanje ima za cilj da zadovolji potrebe, interesovanja, želje i ambicije pojedinca za cjeloživotnim učenjem“ a nikako da se „djeci kao individuama protivzakonitim djelovanjem nameću bilo kakva lična uvjerenja pa ni religijska“, podsjetili su roditelji.

izvor: standard.me

TREBA ZNATI: Razlike između napada panike i anksioznosti? (foto, video)

Neočekivani napadi panike se javljaju bez očiglednog uzroka. Očekivani napadi Read more