IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MNOGI SU GA PRIŽELJKIVALI: Uzavrele temperature, prekinuo ljetni pljusak… (foto, video)

Osvježenje na ulicama Sarajeva…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 04. VII 2022… 00: 21… MNOGI SU GA PRIŽELJKIVALI: Uzavrele temperature, prekinuo ljetni pljusak… (foto, video)

SVAKAKO DA Bez obzira na to volite li uzavrele ljetne temperature ili ne, pretjerane vrućine koje traju već neko vrijeme, rijetko su kome godile. Danas je, u popodnevnim satima, pljusak osvježio ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Iako su i nedeljni dan obilježili sunce i velika vrućina, pljusak koji je započeo negdje oko 17:20 sati iznenadio je Sarajlije koji su posljednje vrijeme, sigurno, proveli priželjkivajući ovakvo osvježenje.

Na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter nazadatku portala možemo vidjeti i kako je neke od prolaznika kiša uhvatila nespremne, što ih je možda dovelo u neugodnu situaciju.

Inače, i prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda FBiH, već su najavljivali da su danas mogući lokalni pljuskovi u centralnim i istočnim područjima Bosne, što se ispostavilo tačnim.

Čitaj još:   MOSKVA: Zabranjen IZVOZ više od 200 artikala i preparata iz RUSIJE, vidite što je sve na popisu... (foto, video)

Sudeći po njihovoj prognozi, i sutra, ali i narednih dana nas očekuje slično vrijeme. Ujutro sunčano, u toku dana umjeren porast naoblake, dok se u kasnim popodnevnim satima očekuju pljuskovi popraćeni grmljavinom.

Jutarnja temperatura za sutra je od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni C.

izvor iBalkan.net/ klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more