IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Nikada niko u Crnoj Gori nije izjavio da je Srbija genocidna država, to je dio političke manipulacije… (foto, video)

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Nikada niko u Crnoj Gori nije izjavio da je Srbija genocidna država, to je dio političke manipulacije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05. VII 2022… 09: 21… DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Nikada niko u Crnoj Gori nije izjavio da je Srbija genocidna država, to je dio političke manipulacije… (foto, video)

“Ne može biti genocidan narod već pojedinci i vlast koja zagovara takvu politiku”

Stav SDP- a je da podržavamo saradnju i razvijamo odnose sa svim državama iz regiona, ali nikako ne podržavamo politiku da se potiru interesi države Crne Gore i da nas potpuno obesmisle kao naciju, kazala je šefica poslaničkog kluba SDP- a i Liberalne partije Draginja Vuksanović Stanković u emisiji “Aritmija” Gradske RTV.

Smatra da premijer Dritan Abazović mora dobro da razmisli prije nego donese odluku o potpisivanju takozvanog Temeljnog ugovora.

“Abazović nosi odgovornost i mora da štiti interese Crne Gore. Ovakvim radom će da destabilizuje sistem, jer ugovor koji planira da potpiše predstavlja potpuno uništenje države, njenu kapitulaciju i okupaciju. Nakon toga, Crna Gora će postojati samo na papiru jer njime je predviđeno da se kompletno sakralno i kulturno nasljeđe Crne Gore prepiše u svojinu druge države”, ocjenjuje Vuksanović Stanković.

Poslanica se osvrnula i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da treba da bude sramota sve koji su glasali u crnogorskom parlamentu za to da je Srbija genocidna država.

“Vulin nas je napao da smatramo da je Srbija genocidna država. Niko nikada u Crnoj Gori nije to izjavio. Nije genocidna jedna država ili narod nego pojedinci i vlast koja zagovara takvu politiku. Čudno je to što on govori o Srbiji kao genocidnoj tvorevini, a mi smo glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koji se dogodio na teritoriji druge države, što znači da Vulin i Srbija i dalje kroz te izjave pokušavaju da sprovedu velikosrpske projekte. Ili smatraju da je Republika Srpska dio Srbije. Niko od nas nikada nije izjavio da su Srbi genocidan narod, to je samo dio političke manipulacije koju sprovode, kojom žele da stvaraju podjele i šire ideju Srpskog sveta”, kazala je poslanica DRAGINJA Vuksanović- Stanković…

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Mi smo kćerke, sestre, majke, žene, mi smo temelj svakog društva!(foto, video)

Dodaje da nije sramota što su u crnogorskom parlamentu glasali za Rezoluciju koja osuđuje genocid nad jednim narodom, već da su to civilizacijske vrijednosti.

Prisjećajući se nepočinstava i nezakonitih odluka prethodne Vlade, Vuksanović Stanković kaže da oni neće proći nekažnjeno.

“Svi koji budu radili protiv interesa Crne Gore neće biti na vlasti i biće procesuirani. Čim nam pravosuđe zaživi, počećemo sa prethodnicima koji su bili najveći negatori države na čijem su se čelu nalazili”, kazala je poslanica.

Od sadašnjeg rukovodstva očekuje da spuste loptu i da se okrenu prioritetima.

“To je prvenstveno deblokada pravosuđa, kako bi država profunkcionisala, a zatim korak po korak ka rješavanju nagomilanih problema. Nisam sigurna da u Vladi razumiju prioritete, ali ministarka Marović djeluje kao ozbiljna osoba, posvećena onome što radi. Mislim da je njen cilj deblokada evro puta i evropskih integracija, te da njeni prioriteti nisu Otvoreni Balkan i potpisivanje Temeljnog ugovora” zaključuje Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: SNP- u nije mjesto u evropskoj Vladi... (foto, video)

BONUS VIDEO: Emisija “Aritmija” Draginja Vuksanović- Stanković 04.07.2022.

Izvor: gradski.me

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Postoji volja da se završe pitanja imenovanja u pravosuđu… (foto)

Održana sjednica kolegijuma predsjednice Skupštine... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, Read more