IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović nagovijestio mogućnost: Da, Vlada śutra ne glasa o tzv. Temeljnom ugovoru? (foto, video)

Takva mogućnost mogla se naslutiti iz opaske predsjednik Vlade da želi da čuje mišljenje ministara i da ne smatra zlonamjernom prijedlog za dodatne konsultacije o sadržaju teksta…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 7.7. 2022… 20: 38… DRITAN Abazović nagovijestio mogućnost: Da, Vlada śutra ne glasa o tzv. Temeljnom ugovoru? (foto, video)

Na osnovu šturih informacija koje su procurile sa jutrošnjeg sastanka predsjednika CG, premijera i lidera većine parlamentarnih stranaka Dritan Abazović ostavio je mogućnost da se śutra na sjednici Vlade samo raspravlja o sadržaju tzv. Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije, a da se glasanje odgodi nakon praznika?

Zanimljivo je da se o tzv. Temeljnom ugovoru nije raspravljalo na današnjoj sjednici Vladinih komisija, iako je bio prva tačka Dnevnog reda, nego je to ostavljeno za śutrašnju sjenicu Vlade, koja je zakazana za podne.

Izvori Antene M kažu da je Abazović i na jutrošnjoj sjednici govorio o drugorazrednoj važnosti pitanja regulisanja odnosa sa Crkvom Srbije i, maltene, iščuđavao se zbog pažnje koja mu se pridaje!?

⁃ Sve vrijeme je izgledalo kao da Abazović neće da potpiše Temeljni ugovor, nego ga mi pritiskamo da to uradi”, kaže jedan od aktera sastanka za Antenu M, potvrđujući da je atmosfera sve vrijeme bila korektna.

Upravo zbog enormne manipulativnosti i nepouzdanosti Dritana Abazovića niko od sagovornika Antene M nije sa sigurnošću mogao da kaže šta je zaključak sastanka. Najeksplicitniji je bio lider Liberalne partije Andrija Popović:

Čitaj još:   KNEŽEVIĆ ŠOKIRAO CRNU GORU: „Amfilohije je tražio da poslušamo DRITANA…“

“Sigurno je da će Ugovor sa SPC sjutra biti na Vladi. Nije došlo do usaglašavanja o tome hoće li se o njemu glasati. Vjerovatnije da neće i da će to biti prolongirano za neku drugu priliku”.

Pored sada već poslovičnih rezervi prema svemu što Abazović kaže i obeća, sumnje da bi se, ipak, već śutra moglo glasati o tzv. Temeljnom ugovoru pojačava saznanje da je za 9. jul zakazana sjednica Sinoda Crkve Srbije. Navodno, crkvena vlada računa da će joj Abazović toga dana isporučiti Ugovor usvojen na Vladi.

Za usvajanje tzv. Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije potrebna je kvalifikovana većina od 14 ministara. Još uoči formiranja manjinske Vlade Abazović je saopštio da će za usvajanje odluka o spornim pitanjima biti potrebna podrška 2/ 3 članova njegovog kabineta.

Na danasnjem sastanku, pored predsjednika Đukanovića i premijera Abazovića, učestvovali su i stranački lideri Ervin Ibrahimović, Raško Konjević, Vladimir Joković, Adrijan Vuksanović, Fatmir Đeka, Mehmed Zenka, Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu i Andrija Popović.

Za večeras zakazan je veliki protest ispred zgrade Vlade, a ako tzv. Temeljni ugovor sa CS bude usvojen, najavljene su blokade saobraćajnica i institucija širom države.

Čitaj još:   NAMIRNICA KOJE PRAVE HAOS U TIJELU: Izbacite iz ishrane, neke važe za veoma zdrave! (foto)

BONUS VIDEO: Radunović Abazoviću: Jeste spremni da rizikujete pad vlade ako se potpiše temeljni ugovor sa SPC?

izvor Antena M.me

DRAGINJA Vuksanović- Stanković ministarki Marović: I VAS JE ODLAZEĆI PREMIJER ISKORISTIO…

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković poručila je ministarki evropskih poslova Read more

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more