IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TIRANA: Na hiljade demonatranata prostestovalo protiv inicijative Otvoreni Balkan… (foto)

Protest je organizovao Salji Beriša predvodnik Demokratske stranke u Albaniji, u više navrata optuživao premijera Edija Ramu da je blizak rukovodstvu Srbije, a Otvoreni Balkan nazvao projektom koji ima cilj– uspostavljanje srpske hegemonije u regionu…

TIRANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 09. VII 2022… 18: 38… TIRANA: Na hiljade demonatranata prostestovalo protiv inicijative Otvoreni Balkan… (foto)

Hiljade demonatranata prostestovalo je u Tirani nezadovoljni radom Vlade koju optužuju za korupciju i protiv inicijative Otvoreni Balkan.

Protest je protekao mirno, a obezbjeđivalo ga je oko hiljadu policajaca…

Na hiljade demonstranata se okupilo u Tirani na poziv opozicionih stranaka kako bi izrazili nezadovoljstvo radom Vlade na čelu sa Socijalističkom partijom, koju Demokratska stranka optužuje za korupciju. Na protest, koji je protekao mirno, došli su građani iz svih delova Albanije.

“Ovo je prokleta država. Prokleta država počev od prvog do zadnjeg”, kazao je Genc Neziri.

Poljoprivrednik Albert Lufi kaže da nema nade, niti povjerenja u ovu Vladu.

Čitaj još:   Nema zaraženih od COVID- 19 u Novom Pazaru, jedno lice inficirano u Tutinu... (foto)

Ovo je prvi protest u organizaciji Salji Beriše od kako se vratio na čelo Demokratske stranke u Albaniji, nakon čega su uslijedile podjele i razmirice unutar stranke.

“Ovo je protest kojim se inauguriše proces uklanjanja Edija Rame sa vlasti. Protesti će prestati tek kada se ostvari glavni cilj. Danas svi Albanci protestuju protiv manipulacije i protiv Otvorenog Balkana”, istakao je Salji Beriša.

Beriša je u više navrata optuživao premijera Ramu da je blizak sa rukovodstvom Srbije, a Otvoreni Balkan nazvao “projektom koji ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije u regionu”.

Premijer Albanije Edi Rama nije komentarisao okupljanje demokrata. Policija je ranije saopštila da je oko 1.000 pripadnika jedinice za brze intervencije bilo na terenu kako bi osigurali bezbjednost protesta.

izvor agencije

TIRANA: Od 1. januara se ukida granica između Kosova i Albanije…

Ministar dijaspore Albanije, Pandeli Majko tvrdi da od januara više Read more