IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prijem povodom Dana državnosti u Rezidenciji Predsjednika… (foto, video)

Na adresu predsjednika, čestitka za Dan državnosti crnogorskim građanima, stigla je od predsjednika SAD- a Džozefa Bajdena

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12. VII 2022… 19: 38… Prijem povodom Dana državnosti u Rezidenciji Predsjednika… (foto, video)

U Rezidenciji predsjednika Crne Gore na Cetinju, u 20 sati je počeo svečani prijem povodom Dana državnosti.

Pored crnogorskih zvaničnika, na prijem su pozvani i predstavnici stranih ambasada u Crnoj Gori, kao i predstavnici političkog, naučnog, kulturnog i sportskog života Crne Gore, građanski aktivisti i visoki zvaničnici međunarodnih organizacija i institutcija.

Na adresu predsjednika, čestitka za Dan državnosti crnogorskim građanima, stigla je od predsjednika SAD-a Džozefa Bajdena.

On je stakao da Crnu Goru i SAD povezuje privrženost demokratiji. Pozvao je političke lidere da ubrzaju reforme neophodne za pristupanje Evropskoj uniji i pozdravio odluku Crne Gore da se pridruži sankcijama Rusiji.

Čitaj još:   DODIKOV BLAM: Optužio EU a Srbija mu pred nosom zalupila vrata! (foto)

Čestitka je stigla i od njemačkog predsjednika Štajnmajera koji je, u ime svih građana Njemačke, čestitao Crnoj Gori dan kada je prvi put u svojoj istoriji Crna Gora priznata za nezavisnu državu.

Sada je za Crnu Goru ključno, poručuje Štajnmajer, da se poboljša integracija Crne Gore u Evropsku uniju.

Štajnmajer je rekao i da Crnu Goru i Njemačku povezuje dobra saradnja u NATO savezu, ali i partnerstvo u okviru Berlinskog procesa koji se, ukazao je njemački predsjednik, vodi radi bolje regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

Dan državnosti slaviće se sjutra u više crnogorskih opština, dok će centralna proslava biti u Nikšiću…

izvor gradski portal.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more