IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- Bukte požari u Dalmaciji: Počela evakuacija, strašni prizori, ljude spašavaju brodovima… (foto, video)

Vatrogasci uz pomoć zračnih snaga gase požare koji su danas izbili na području Dalmacije…

ŠIBENIK: Hrtvatska, Crna Hronika, vijesti. srijeda, 13. VII 2022… 18: 38… UŽAS- Bukte požari u Dalmaciji: Počela evakuacija, strašni prizori, ljude spašavaju brodovima… (foto, video)

Tri velika požara bukte u Dalmaciji u Hrvatskoj...

U Zatonu je požar došao do kuća. Jak vjetar otežava gašenje požara stoga su poslane i dodatne snage iz Splitsko-dalmatinske županije: 20 vatrogasaca i 7 vozila te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split.

Među stanovnicima i brojnim turistima proširila se panika i nastale su gužve jer se velik broj ljudi pokušava evakuirati, javlja Večernji list.

Vatrena stihija se na šibenskom području probila do Rasline, mjesta na Prokljanskom jezeru, a zbog teškog stanja na tom području, u Šibeniku je aktiviran Stožer civilne zaštite koji bi se trebao uskoro sastati, javlja N1.

Požar koji je buknuo u okolici Vodica proširio se prema Zatonu, a nakon Zatona vatra se probila do Rasline.

U Zatonu je zahvatila krovove nekoliko kuća i crkve, te vatrogasnog doma, no vatrogasci su je uspjeli ugasiti.

Premijer Andrej Plenković krenuo je prema Zatonu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Ponovo zapaljen automobil direktora Doma za ometene u razvoju...

Zbog požara zatvorene su županijske cesta Vodice – Gaćelezi, te cesta od Šibenskog mosta prema Zatonu i Raslini, objavljeno je na stranicama HAK-a. Na terenu je stotinjak vatrogasaca s više od 50 vozila, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Požar na Benkovačkoj cesti i dalje je aktivan i gase ga vatrogasci uz pomoć dvaju Canadaira.

I požar u Zadarskoj županiji, na području Visočane, aktivan je i gase ga vatrogasne snage te jedan Canadair i dva Air Tractora.

Na području Šibensko-kninske županije došlo je do novog požara na području naselja Boraja gdje je uslijed prometne nezgode došlo do zapaljenja. Canadair je preusmjeren na ovaj požar gdje će djelovati uz pomoć vatrogasnih snaga.

U Zadarskoj županiji izbio je požar kod područja Visočane gdje se, uslijed zapaljenja kombi vozila, požar proširio na travu i nisko raslinje.

Nema opasnosti od širenja na objekte, a na požarište je upućen i Canadair koji će gasiti uz djelovanje vatrogasnih snaga.

Aktivan je i požar na Benkovačkoj cesti, u Šibensko- kninskoj županiji.
Požar gase vatrogasci te jedan Kanader…

izvor agencije

PREHRANA i NAMIRNICE koje mogu POBOLJŠATI pamćenje i koncentraciju… (foto, video)

Namirnice koje mogu poboljšati moždane funkcije... ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, Read more