IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRSTRAŠNO: Vijećnici HRS- a predložili brisanje naziva ulice Maršala Tita u Mostaru… (foto, video)

Uvrštavanje ove odluke u dnevni red sjednice Gradskog vijeća predložio je vijećnik Silvio Bubalo u ime Kluba vijećnika HRS- a…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 14. VII 2022… 10: 38… PRSTRAŠNO: Vijećnici HRS- a predložili brisanje naziva ulice Maršala Tita u Mostaru… (foto, video)

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara danas je predložena odluka o promjeni naziva Ulice Maršala Tita u Ulicu Kralja Stjepana Tomaševića.

Uvrštavanje ove odluke u dnevni red sjednice Gradskog vijeća predložio je vijećnik Silvio Bubalo u ime Kluba vijećnika HRS-a.

– Pozivamo se na Rezoluciju Vijeća Evrope iz 2006. godine koja oštro osuđuje zločine totalitarnih komunističkih režima. Imenovanje kralja Stjepana Tomaševića ne može nikome smetati. Znamo ko je bio, to je bio posljednji bosanski kralj – rekao je Bubalo.

Čitaj još:   Jutros minus 13 stepeni C: Evo kakvo će vrijeme biti danas i u narednih nekoliko dana... (foto)

Ova predložena dopuna dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća Mostara nije prošla. Protiv je bilo 18 vijećnika.

Na dnevnom redu današnje sjednice je promjena imena šest ulica, koje nose nazive fašista i ustaških aktivista, i to ulice Mile Budaka, Vokića i Lorkovića, Đure Spuževića, Tabornika Ive Zelenike, Rafaela Bobana i Jure Francetića.

Bonus Video: INICIJATIVA O PROMJENI NAZIVA TITOVE ULICE…

IZVOR AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more