IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Aleksandra VUKOVIĆ: Čime hranimo našu djecu, time će oni hraniti crnogorsko društvo… (foto, video)

Članica Predsjedništva i poslanica DPS Aleksandra Vuković govoreći na sjednici skupštinskog zasijedanja o Predlogu zakona o privremenom izdržavanju djece, kazala je da mi jesmo ono u što pretvaramo svoju djecu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak 19. VII 2022… 20: 38… Aleksandra VUKOVIĆ: Čime hranimo našu djecu, time će oni hraniti crnogorsko društvo… (foto, video)

“Ovo je zakon za djecu i o djeci, ali s obzirom na to da u Crnoj Gori više od 80 odsto samohranih roditelja jesu žene, ovo je zakon i za žene i o ženama jer nažalost nevladine organizacije su nam pokazale da više od 70% očeva nakon razvoda braka ne plaća alimentaciju”, rekla je Vuković.

Ona je izrazila svoj stav da bi bolje bilo kad bi žene vodile politiku jer, kako je saopštila, današnja rasprava ide u prilog tome da su sve žene Članice kluba dale svoj doprinos.

“Govorimo onako kako jeste, a jeste tako da je Ženski klub neformalno tijelo 27. saziva Skupštine Crne Gore, i da je ovaj zakon rezultat rada Ženskog kluba 27. saziva Skupštine Crne Gore. Očigledno da se u tom političkom organu mogao postići konsenzus o ovako jednom važnom pitanju i iz čega proizilazi opet da kada bi žene u brojnim segmentima politike i društva vodile politiku i društvo, bi se očigledno više i bolje saglašavale u onome što čine progres jednoga društva”, poručila je poslanica DPS- a…

Čitaj još:   VLADIMIR Joković: KONAČNO IZVINJENJE... Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu... (foto, video)

U nastavku svog izlaganja ona je ukazala da riječ alimentacio na latinskom jeziku znači hranjenje, a potom se nadovezala.

“Čime hranimo našu djecu time će ta djeca hraniti crnogorsko društvo. Iz tog proizilazi da ako ih hranimo ljubavlju, dobrom naracijom, ako rastu u okruženju u kojem se njeguju emancipovane ideje i građansko društvo, ta djeca će biti srećna. Ako ih hranimo mržnjom, čegrstima, neprestanim svađama roditelja i neljudskom dovijavanju nakon razvoda kako izbjeći svoje zakonske obaveze, onda ćemo imati i poremećeno društvo. Zbog toga je ovaj zakon po mome mišljenju a posebno alimentacioni fond koji proizilazi iz njega, nešto što je osnov za ozdravljenje crnogorskog društva”, zaključila je poslanica Vuković.

izvor Kodex.me

Čitaj još:   NAJČUDNIJA ZIMA IZA NAS, TEK SLIJEDE HLADNI DANI?! Kakvo vijeme nas čeka u MARTU... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more