IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ UPUTIO ČESTITKU: “Otvaranje pregovora o članstvu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom odlična vijest za region i Evropu” (foto, video)

“Čestitke susjedima i prijateljima Sjevernoj Makedoniji i Albaniji. EU je naš siguran dom u kojem će sve naše različitosti i osobenosti biti poštovane i zaštićene”, poručio je Đukanović…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak 19. VII 2022… 18: 38… MILO ĐUKANOVIĆ UPUTIO ČESTITKU: “Otvaranje pregovora o članstvu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom odlična vijest za region i Evropu” (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je otvaranje pregovora o članstvu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom odlična vijest za region i za Evropu.

“Korak bliže evropskoj porodici za Zapadni Balkan. Čestitke susjedima i prijateljima Stevu Pendarovskom (predsjednik Sjeverne Makedonije) i Iljiru Meti (predsjednik Albanije). Evropska unija (EU) je naš siguran dom u kojem će sve naše različitosti i osobenosti biti poštovane i zaštićene”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Otvaranje pregovora o članstvu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom je odlična vijest za region i za Evropu, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Čitaj još:   BUDITE OPREZNI: Stiže novo nevrijeme, donosimo prognozu do 20. augusta... (foto)

Korak bliže evropskoj porodici za Zapadni Balkan, ocijenio je predsjednik države.

“Čestitke susjedima i prijateljima Sjevernoj Makedoniji i Albaniji. EU je naš siguran dom u kojem će sve naše različitosti i osobenosti biti poštovane i zaštićene”, poručio je Đukanović.

Evropska Unija formalno je danas otvorila pregovore o pristupanju sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, objavila je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

BONUS VIDEO: Šta slijedi za S. Makedoniju i Albaniju u okviru pregovaračkog procesa?

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more