IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG ČEGA JE LOŠA SITUACIJA U ŠPICI SEZONE: Evo zašto u Crnoj Gori ima manje turista nego ikada… (foto, video)

Ležaljaka na plaži je 25 eura. Koji će to srednje staležni turista da odvoji da plati 25 eura? Nije to da su sad cijene digli zakupci plaža, vlansici plaža. Problem je što je veliki namet na te ljude“, ocijenio je turistički uposlenik Nebojša Perović…

BUDVA: Regija, Zaninljivosti, vijesti, srijeda, 20. VII 2022… 10: 38… ZBOG ČEGA JE LOŠA SITUACIJA U ŠPICI SEZONE: Evo zašto u Crnoj Gori ima manje turista nego ikada… (foto, video)

Umjesto da se na plažama traži mjesto više, kupačima u Crnoj Gori je komotno, većih gužvi nema ni u saobraćaju, a prazno je i u mnogim lokalima, prenosi Tanjug.

Turistički poslenici u Budvi, Baru i Ulcinju, nisu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, ugostitelji i hotelijeri tvrde da je manje gostiju nego prethodne godine, a uzrok vide u ratu u Ukrajini, slaboj promociji Crne Gore kao turističke destinacije, ali i u visokim cijenama, piše portal RTCG.

„Ležaljaka na plaži je 25 eura. Koji će to srednje staležni turista da odvoji da plati 25 eura? Nije to da su sad cijene digli zakupci plaža, vlansici plaža. Problem je što je veliki namet na te ljude“, ocijenio je turistički uposlenik Nebojša Perović.

Čitaj još:   SARAJEVO- Udruženje generala BiH o predmetu "Dobrovoljačka": Zaustaviti pokušaj Tužilaštva BiH da fabrikuje optužnice... (foto, video)

“Apartmani su mi napola prazni”

A oni koji su se i pored takvih cijena odlučili za Crnu Goru, različito komentarišu poskupljenja koja su za 50 odsto viša ove sezone, zabilježila je ekipa TVCG na terenu.

„S obzirom na to koji je datum danas situacija je vrlo loša jer apartmani su mi napola prazni. Restoran radi, ali nije to taj kapacitet koji bi mogao da radi sa današnjim datumom. Tako da definitivno, sezona je podbacila i to dobro“, dodao je Perović.

U Baru i Ulcinju ništa bolja situacija. Turistički uposlenici iz tih opština, kao problem ističu situaciju u Ukrajini i slabu promociju Crne Gore kao turističke destinacije.

„Nemamo goste iz Rusije i Ukrajine, a oni su bili isto gosti koji su dosta posjećivali Ulcinj. Ja se nadam da će ovih 3- 4 dana pojačati i da ćemo negdje do 22. i 23. avgusta imati jaču sezonu“, kazao je hotelijer Hasan Karamanaga.

Momčilo Šćekić iz Udruženja hotelijera, ugostitelja i privatnog smešaja u Čanju misli da nije dovoljno urađeno na promociji.

„Nije dovoljno ići samo na štandove i promovisati i podijeliti te flajere, već moramo spotove da snimimo i uključimo sve da učestvuju u tome“, rekao je Šćekić.

Čitaj još:   VOĐA PROTESTA, PRIJETI KALAŠNJIKOVIM: Idemo u ustanak da čistimo šljam?!

BONUS VIDEO: Manje turista u Crnoj Gori nego prošle godine

izvor agencije

Dnevni horoskop za 11. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° Read more