IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Nema društvenog pomirenja dok Kovačević ne ode sa funkcije predsjednika Opštine NIKŠIĆ… (foto, video)

Budući da skandalozne izjave predsjednika Opštine Nikšić ne jenjavaju, te da svaka od njih je pošiljalac veoma opasnih poruka, jasno je da Marko Kovačević politički preživljava na temelju (samo)izmišljene priče o ugroženosti jedne nacionalne grupe u Crnoj Gori, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić...

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 21. VII 2022… 10: 38… DPS: Nema društvenog pomirenja dok Kovačević ne ode sa funkcije predsjednika Opštine NIKŠIĆ… (foto. video)

Iz nikšićkog DPS- a su izjave Kovačevića ocijenili kao “skandalozne”, te da “ne jenjavaju i da je svaka od njih pošiljalac veoma opasnih poruka, jasno je da Marko Kovačević politički preživljava na temelju (samo)izmišljene priče o ugroženosti jedne nacionalne grupe u Crnoj Gori”.

“Perfidno i podlo, kako je i svojstveno pijunu Aleksandra Vučića i podaniku Crkve Srbije, nastavlja da, sa pozicije koju, na nesreću građana Nikšića pokriva, potpiruje i onako već dovoljno uzavrele tenzije u društvu, te da, tipično đilkoški, raspiruje mržnju. Nedopustivo je da se sa čelne pozicije opštine naglašava mogućnost nekakve (samo)odbrane kroz rečenicu “ako oni to ne budu mogli, mi ćemo znati sami da se zaštitimo”.

Čitaj još:   DPS: Demokrate drugome jamu kopale, sami u nju upali... (foto)

Kako su naveli iz DPS- a, takve namjere treba “prozreti”…

“Jeftine namjere Marka Kovačevića treba prozreti, a njegovo političko djelovanje prezreti, jer na vrata na koja ovaj pomiritelj uđe, dostojanstvo, međusobno poštovanje i uvažavanje kroz prozor iskaču. Ovaj poklonik četničkih ideologija, iz čijih usta je izašlo da su odbornici koji nijesu njegovi poslušnici ideološki mutanti i šovinisti, te da su građani sa Trga slobode, čija je tragična krivica ljubav prema svojoj, a ne tuđoj, državi ekstremistička grupa, a da su oni iz Manastirske ulice koji pjevaju kako kukaju Turci i leleču bule ugroženi, ne treba našem gradu za pomirenje.

U krajnjem, zbog svega navedenog, zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja, je jasno da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan”, zaključeno je u saopštenju Opštinskog odbora DPS Nikšić…

BONUS VIDEO: Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević negirao genocid u Srebrenici…

Čitaj još:   LUDNICA U CRNOJ GORI: Otkrivena veza Dritana Abazovića i Aleksandara Vučića… (foto, video)

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more