IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA PREPLAVLJENA TURSITIMA IZ BIH: Neke od cijena u mondenstom ljetovalištu Crne Gore…(foto, video)

Broj turista u Budvi ove sedmice u odnosu na prethodnu je porastao, prema pisanju medija, u Budvi boravi 36.346 turista, što je za 22 odsto više u odnosu na prošlu sedmicu, saopštili su iz Turističke organizacije iz Meke Crnogorskog turizma…

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 19: 38… BUDVA PREPLAVLJENA TURSITIMA IZ BIH: Neke od cijena u mondenstom ljetovalištu Crne Gore…(foto, video)

U hotelskom smještaju, u kojem boravi 15.674 turista, najbrojniji su gosti iz Srbije, Izraela i Bosne i Hercegovine, a samo u hotelu “Splendid” hotelske grupe “Montenegro stars” odmaraju se gosti iz skoro 70 zemalja svijeta.

Kada je u pitanju privatni smještaj, prema podacima TO Budve, prijavljeno je 19.654 gosta, a turisti su iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine čine više od 70 odsto od tog broja broja.

Prema riječima predsjednice Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore Branke Džoganović popunjenost kapaciteta u privatnom smještaju još nije na očekivanom nivou.

Dodala je da se cijena noćenja u privatnom smještaju ove godine nije povećavala, kao što se navodi u medijima, već da se i u ovom periodu godine može pronaći smještaj od sedam evra pa na više.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača naglasio je da je činjenica je da nakon veoma dobre predsezone na budvanskoj rivijeri, glavna turistička sezona nije krenula tokom koji su očekivali izdavaoci privatnog smještaja jer su hotelski kapaciteti u ovom trenutku popunjeni 90 odsto.

Čitaj još:   TRAMP: NE RADITE TO! AKO SE TO DOGODI, PLATIĆETE VISOKU CIJENU!
  • Isto tako je i činjenica da je svake sedmice vidjiv porast broja gostiju, te da je naplata boravišne takse za 46 odsto bolja u odnosu na prošlu godinu, što, između ostalog govori i o povećanoj odgovornosti naših sugrađana– rekao je Kuljača.

Objasnio je da su razlozi za manji broj gostiju u privatnom smještaju ne samo ruska vojna operacija u Ukrajini ili situacija sa pandemijom virusa korona, već prije svega ogroman broja izgrađenih nerezidencijalnih stanova koji potencijalno ulaze u tzv. sivu zonu, za koju opština nema nadležnost da je kontroliše.

Naveo je i da se cijena iznajmljivanja dvije ležaljke i suncobrana u Budvi kreće od 10 do 25 evra.

  • Postoje i ekskluzivne lokacije gdje su ove cijene sigurno znatno više, ali one ne ‘mobilišu’ veći broj posjetilaca, već upravo klijentelu koja veoma dobro zna što ih očekuje– rekao je Kuljača.

Prema njegovim riječima, u najvećem broju budvanskih kafea i restorana espreso se može popiti po cijeni od 1.20 do 1.80 eura, nes kafa po cijeni od dva do tri eura, gazirana pića za 2.40 do tri eura, dok je cijena za točeno pivo od 2.50 do tri eura.

Kada je u pitanju hrana, Kuljača ističe da pica, kao jedno od najpopularnijih ljetnih jela košta u Budvi od šest do 15 eura, porcija lignji oko 12 eura, pljeskavica u lepinji između 2.5 i četiri eura, dok se giros na najvećem broju mjesta može kupiti po cijeni od tri do pet eura.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Sedmogodišnje trojke, jedinstveni kata tim na planeti...

BONUS VIDEO: Je li podbacila turistička sezona u Crnoj Gori?

izvor agencije

TREBA ZNATI: Razlike između napada panike i anksioznosti? (foto, video)

Neočekivani napadi panike se javljaju bez očiglednog uzroka. Očekivani napadi Read more

Dnevni horoskop za 8. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more