IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAPANJUJUĆE: Najveća plaća u Bosni i Hercegovini isplaćena prošli mjesec iznosila je 60.584 marka, a naplatio ju je… (foto)

Najveća plata u bh. entitetu Republka Srpska isplaćena u maju po osnovu radnog odnosa iznosila je vrtoglavih 60.584 marke…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, vijesti, petak, 28. VII 2022… 09: 58… ZAPANJUJUĆE: Najveća plaća u Bosni i Hercegovini isplaćena prošli mjesec iznosila je 60.584 marka, a naplatio ju je… (foto)

Listu deset najvećih pojedinačnih isplata mjesečnih primanja po osnovu radnog odnosa, koja je u posjedu “Glasa Srpske”, predvodi Banjalučanin, zaposlen u IT sektoru, kojem je u maju na račun leglo više od 60.000 maraka.

Na drugom i trećem mjestu nalaze se njegovi sugrađani koji su zaposleni u sektoru ostalo novčano poslovanje (posredovanje), a koji su zaradili oko 20.000 maraka manje. Odnosno drugoplasiranom je na račun leglo 41.916 maraka, a onom na trećem mjestu 41.232 marke.

Na listi najvećih pojedinačnih isplata po osnovu radnog odnosa za maj najviše je Banjalučana i to njih sedam, a zauzimaju čak prvih pet mjesta.

Tako je četvoroplasirani i petoplasirani koji su takođe kao i njihove prethodne kolege zaposleni u sektoru posredovanja, za maj dobili platu od 40.814 maraka, odnosno 38.412 maraka. Niz Banjalučana, prekida radnik iz Laktaša.

Čitaj još:   SANDŽAK: U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu 3.004 osoba u samoizolaciji... (foto)

“Na šestom mjestu liste nalazi se radnik iz Laktaša koji je zaposlen u oblasti informacionih tehnologija, a kojem je u maju isplaćeno 37.891 marka”, kazali su “Glasu Srpske” u Poreskoj upravi RS.

Na sedmoj poziciji nalazi se Bratunčanin kojem je u istom mjesecu isplaćeno 34.879 maraka, a koji za razliku od prethodnih radi u sektoru vađenje ostalih ruda obojenih metala.

Banjalučanin zauzima i osmo mjesto liste najvećih primanja i radi takođe u sektoru posredovanja. Odnosno njemu je u maju legla plata od 34.163 marke. Na listi je i jedan radnik iz Broda koji je u maju  dobio zaradu od 26.400 maraka, a koji je zaposlen u sektoru proizvodnje ostalih dijelova i pribora za motorna vozila.

I posljednja pozicija pripada Banjalučaninu koji radi u sektoru djelatnosti upravljanja. Njegova plata u maju iznosila je 25.724 marke…

BONUS VIDEO: Prosječne plaće u zemljama regije…

izvor (SB)