IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽRTVA CYBER NASILJA: Zašto je doktorica Semiz počinila samoubistvo… (foto, video) 

Brojni prijatelji i kolege opraštaju se od poznate doktorice Semiz, koja je počinila samoubistvo u Bolnici, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je bila žrtva cyber nasilja…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 28. VII 2022… 00: 58… ŽRTVA CYBER NASILJA: Zašto je doktorica Semiz počinila samoubistvo… (foto, video) 

Doktorica Branka Pekić– Semiz, je počinila samoubistvo u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je Pekić– Semiz bila žrtva cyber nasilja. 

“Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao podnijeti brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uvjete da se odbraniš od optužbi. Ima li doktora koji radi, a da ne griješi? Nema. Treba li doktor odgovarati za svoje greške? Treba. 

Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Neko ko nije iz medicinske struke teško može shvatiti da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu prouzrokovati fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan doktor ne može utjecati. 

Je li tom greškom, ako je bilo greške, trebalo zanemariti sve dobro što je ta doktorica uradila tokom svog života! …Na nama ostaje da čuvamo uspomenu na tvoj lik i djelo i da pružimo snažan otpor cyber nasilju i onima koji su na ovako brutalan način zloupotrijebili javni prostor i doveli do gašenja jednog plemenitog života”, navodi se u jednoj od objava kolege tragično preminule doktorice. 

Čitaj još:   INFO IZ KOMŠILUKA- HOSPITALIZOVANO 628 OBOLELIH: U Srbiji 5.991 novi slučaj koronavirusa, preminulo šest osoba... (foto, video)

U objavi na Facebooku oglasila se i ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović– Krstić, koja navodi da je odlazak doktorice Pekić – Semiz veliki gubitak za Istočno Sarajevo i bolnicu u kojoj je radila. 

Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. cyber nasilje je nešto što se može dogoditi svima nama. Neko se zna nositi s tim, neko ne, usprkos svim svojim znanjima i kvalitetama. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala

Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama– navela je Ristović- Krstić. 

Iz policije su kratko potvrdili da je obavljen uviđaj, da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu. 

Iz policije je također potvrđeno da je Pekić – Semiz počinila samoubistvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, te da je ostavila oproštajno pismo.  

Čitaj još:   DANILO Marunović: JA SAM CRNOGORAC ALI... (foto)

Već duže vremena doktorica je bila izložena neprimjerenim komentarima i porukama na društvenim mrežama, nakon što je jedna porodilja prilikom porođaja izgubila bebu.

BONUS VIDEO: ZDRAV ZIVOT, gost Branka Pekic- Semiz, OSM TV, 13.04.2019.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more