IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Emotivni Ćiro Blažević: ‘Znam da odlazim, previše sam patio’, polako idem s ovoga svijeta… (foto, video)

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević javio se na društevim mrežama i požalio da se bori s brojnim zdravstvenim problemima. Polako odlazim s ovog svijeta, piše Ćiro…

ZAGREB: Regija, Sport, vijesti, subota, 6. VIII 2022… 09: 34… Emotivni Ćiro Blažević: ‘Znam da odlazim, previše sam patio’, polako idem s ovoga svijeta… (foto, video)

“Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći.”

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević javio se na Facebooku i požalio da se bori s brojnim zdravstvenim problemima. Polako odlazim s ovog svijeta, piše Ćiro.

Bonus video: Ćiro Blažević– Prognoza koja je šokirala voditeljku

Riječ je o fragmentima njegove životne i duhovne borbe, mudrostima do kojih je došao tijekom svog vijeka te nekih zanimljivih zapažanja sa njegovih putovanja. Najviše se, međutim, bavio upravo onim pitanjima koja i mene u posljednje vrijeme najviše zaokupljuju: pitanjima života i smrti!

Borim se, naime, s permanentnom mišlju da je moje vrijeme prošlo i da polako odlazim s ovoga svijeta. Moji prijatelji, igrači iz moje generacije, svi su oni već odavno sahranjeni.

Samo sam ja živ. Život je kratak, kaže to i Andrić u ovoj velikoj knjizi, a ja sam se– kada gledam ovako unatrag, na što me ova knjiga konstantno tjera– napatio i previše.

“Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći…

Čitaj još:   Papa Franjo penzionisao kardinala Vinka Puljića: Imenovan naslednik... (foto)

U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo. Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja…

A, moja majka, koja je bila jedna svetica, i koja je toliko vjerovala da ću ja uspjeti u životu te da ću postati netko i nešto, nije doživjela da vidi kako sam uz mukotrpan rad naposljetku ipak napravio nešto od sebe. Umrla je u vrijeme moje najveće bijede i to mi je neizmjerno žao jer znam kako roditelj, pogotovo tako plemenit kao što je to bila moja majka, želi da mu dijete uspije.

U amanet mi je ostavila da se pobrinem za svoje sestre iako sam bio najmlađi, toliko je, eto, bila uvjerena u moj uspjeh, a ja sam to zaista i učinio. Tješim se time da je ona to negdje odozgo ipak vidjela, ali da vam budem iskren, mala je to utjeha…”

U međuvremenu poslušajte krasnu posvetu koju mi je u moj primjerak knjige napisao glumac Emir Hadžihafizbegović, a koji, slično kao i ja, ali možda ipak malo manje, uživa u Andrićevim mislima. Oplemenile su, kaže, njegov život, a ja ne mogu da se ne složim s njime…”, napisao je Ćiro.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. novembar 2020. godine

BONUS VIDEO: Ćiro Blažević- Najbolji ljudi su Bosanci

izvor N1

OVO JE IZ HAŠKIH ARHIVA: Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane bili su agresori u BiH… (foto, video)

Proteklih dana bili smo svjedoci žestokih rasprava u javnosti o “oslobodilačkoj“ Read more