IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPADNO SMIJEŠAN- ZORAN MILANOVIĆ: “Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želim vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH…” (foto, video)

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru…

SINJ: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 8. VIII 2022… 08: 24… NAPADNO SMIJEŠAN- ZORAN MILANOVIĆ: “Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želim vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH…” (foto, video)

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke treba tumačiti na umjeren način jer Turci više nisu neprijatelji pa želi vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH te da bi Hrvatska cijenila pomoć.

– Vremena su danas druga. Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želimo vjerovati da su prijatelji. Želimo vjerovati da razumiju probleme i poteškoće hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini danas, koje nisu kao one prije 300 godina, ali postoje, i pomoć bismo cijenili, dodao je.

Također, Milanović je posebno istaknuo i prisustvo slovenskog predsjednika Boruta Pahora, prvog predsjednika druge države koji je došao na Alku. Naveo je kako je Pahor učinio puno za dobru vjeru i dobar duh između Hrvatske i Slovenije.

– Ovih dana vidimo da slovenska vlada konačno, nakon sedam godina nerazumijevanja skida te ružne žičane ograde koje su dijelile Hrvatsku i Sloveniju i čije žrtve su bili ljudi, ali i nesretne divlje životinje i blago. Viteški je bilo to maknuti, na neki način u duhu Alke, rekao je Milanović.

Čitaj još:   DRAMATIČNE BROJKE: Na snazi nove mjere Kriznog štaba FBiH, najgore je u Sarajevu… (foto)

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru.

– Samo se bojim da netko ne kihne i da sve ne odleti. Svijet danas u kojem svatko vidi svoj svijet ili svet – ruski, srpski, ja ovdje vidim hrvatski, dalmatinski svijet. To je naš svijet, topao, nasmijan, razdragan, dobre volje i s ovakvim svijetom možemo biti mirni da će nas i za 300 godina biti, poručio je na kraju predsjednik.

izvor (SB)

ŠOK PRESEDAN POKAZUJE KAKO JE MUP SUSPENDOVAO USTAV CG: ”Zabranjena promjena prebivališta dok ne smisle šta da rade…”

Dopisom Ministarstva unutrašnjih poslova, koji posjeduje portal Standard, u kojem Read more

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Nije moj problem, ako bi neko da ruši Vladu zbog ugovora sa SPC... (foto, video)
Dnevni horoskop za 6. oktobar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VRIJEME DANAS: Jutros minusi na Bjelašnici, u Neumu 14 C, prognoza do subote… (foto)

U REGIONU, jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i Read more