IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA SANDŽAKA I PAZARA: Danas dženaza 21- godišnjeg ERDALA, koji se utopio na jezeru GAZIVODE… (foto)

Dženaze je danas 08. 08 u 11 i 30 časova, polazi se od kuće uUlici Koste Racina br. 5. Dženaze namaz će se obaviti u Islamskom centru “Gazilar”, sa podne namaza…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 8. VIII 2022… 12: 24… TUGA SANDŽAKA I PAZARA: Danas dženaza 21- godišnjeg ERDALA, koji se utopio na jezeru GAZIVODE… (foto)

NOVOPAZARAC Eldar Bahtijarević (21) utopio se prekjuče u večernjim satima na jezeru Gazivode, u blizini kasarne na Podama, kada je iznenada potonuo tokom plivanja i više nije izronio na površinu.

Policijski službenici Policijske uprave Novi Pazar, zajedno sa specijalnom ronilačkom jedinicom Žandarmerije, uspjeli su da pronađu utopljenog mladića iz Novog Pazara.

Bahtijarević Eldar je pronađen nedaleko od mjesta gde se jučer oko 20 sati utopio, a Žandarmerija je uspjela da ga locira i izvuče za svega dvadesetak minuta.

Dženaze je danas 08.08 u 11 i 30 časova, polazi se od kuće uUlici Koste Racina br. 5. Dženaze namaz će se obaviti u Islamskom centru “Gazilar”, sa podne namaza.

Čitaj još:   Boris DEŽULOVIĆ- DABOGDA CRKLI I DUBAI I HRVATSKA…

Mladić je došao na jezero sa prijateljima kako bi se malo osvježili i rashladili. Plivali i sve je bilo normalno, kada je on iznenada samo nestao sa površine vode i nakon toga nije isplivao – objašnjava izvor i dodaje:

– Prijatelji sa kojima je bio, ali i okupljeni ljudi, odmah su pozvali policiju, a odmah je krenula potraga za telom nesrećnog mladića. Na teren su odmah izašle ronilačke ekipe.

Tijelo nesrećnog mladića pronađeno je skoro 24 sata poslije na istom mjestu na kome je i poslednji put viđen. Na ovom jezeru često se dave kupači jer je ono puno virova koji povuku ljude, pa ni veoma vešti plivači ne mogu da se izvuku.

IZVOR iBalkan.net / SANDŽASK DANAS

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more