IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° C, a najviša dnevna oko 24° C, saopćeno je iz FHMZ…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 10. VIII. 09: 55… DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Do 15.08.2022. će temperature zraka još malo porasti usporedbi s proteklim vikendom, sljedećih će dana u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena, uz koje će temperature zraka još malo porasti. Iako će temperature biti u laganom porastu ipak neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice.

Od sredine sedmice uslovi će izostati, preovladavat će sunčano i stabilno vrijeme…

Iako će temperature biti u laganom porastu ipak neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice. Od sredine sedmice uslovi će izostati, preovladavat će sunčano I stabilno…

Temperature zraka u 8 sati (°C): Ivan-sedlo 15; Sokolac 16; Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Sarajevo, Tuzla, Zenica 18; Sanski Most 19; Banja Luka, Bihać, Drvar, Prijedor, Zvornik 20; Široki Brijeg 21; Grude 23; Trebinje 24; Mostar 26°C…

Čitaj još:   SPREMITE SE ZA POTOP: Evo gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana... (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom prijepodne i sredinom dana. U Hercegovini lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 33°C.

srijeda, 10.08.2022. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Promjenljivo i nestabilno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Pri tome će nešto više svježine i umjerenije temperature dovesti do umanjenja tegoba kod osjetljivih osoba i ipak činiti dan ugodnijim.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C, saopćeno je iz FHMZ.

izvor iBalkan.net