IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRUNSKHA ATRAKCIJA- ALI PAŠINI IZVORI U GUSINJU! (foto, video)

Na samo 1,5 kilometara od centra Gusinja nalazi se najveće kraško vrelo, Ali- Pašini izvori...

GUSINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 12. VIII. 11: 35… VRUNSKHA ATRAKCIJA- ALI PAŠINI IZVORI U GUSINJU! (foto, video)

Ovi izvori su vjekovima predstavljali nezaobilazan dio ljudskih života u ovim krajevima. To je najveće stalno kraško vrelo u Crnoj Gori. Izvori su dobili ime po Ali-Paši Šabanagiću, čuvenoj istorijskoj ličnosti iz XIX vijeka. 

Hladna voda sa izvora nikog ne ostavlja ravnodušnim. Mještani kažu da veliki broj građana dolazi na Ali-Pašine izvore, kako bi popili vode sa izvora. Ali-Pašini izvori su posebna atrakcija tokom ljetnjih mjeseci. Naime, u periodu od jula do sredine avgusta, veliki broj građana posjeti ovo mjesto.

Jedna od vrhunskih atrakcija u Nacionalnom parku Prokletije su Ali Pasini Izvori. Rijeka koja se formira direktno izbijanjem iz zemlje, iz mnogih malih izvora, je nešto što će sigurno da vas odusevi i zadivi.

Čitaj još:   STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA! Muškarac na mjestu ostao mrtav!

BONUS VIDEO: Gusinje, Ali-Pašini izvori: Izjava Hajriza Brčvaka o tradicionalnom okupljanju dijaspore

Ovo mjesto je u poslednjih nekoliko godina, posetio veliki broj turista, jer Nacionalni park Prokletije jeste „namladji“ i sigurno predstavlja mjesto koje morate posjetiti u Crnoj Gori.

Ali Pasini Izvori, kao što smo već napisali, izgleda vrlo spektakularno i jedinstveno, a voda je toliko čista, da mnogi ljudi piju vodu direktno iz ovog mjesta.

Ali Pasini Izvori se nalaze u podnožju planine Prokletije, par kilometara od Gusinja. Ovo je idealno mjesto za sve turiste koji vole mirna mjesta sa spektakularnom prirodom…

izvor MONDO.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more