IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRUNSKHA ATRAKCIJA- ALI PAŠINI IZVORI U GUSINJU! (foto, video)

Na samo 1,5 kilometara od centra Gusinja nalazi se najveće kraško vrelo, Ali- Pašini izvori...

GUSINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 12. VIII. 11: 35… VRUNSKHA ATRAKCIJA- ALI PAŠINI IZVORI U GUSINJU! (foto, video)

Ovi izvori su vjekovima predstavljali nezaobilazan dio ljudskih života u ovim krajevima. To je najveće stalno kraško vrelo u Crnoj Gori. Izvori su dobili ime po Ali-Paši Šabanagiću, čuvenoj istorijskoj ličnosti iz XIX vijeka. 

Hladna voda sa izvora nikog ne ostavlja ravnodušnim. Mještani kažu da veliki broj građana dolazi na Ali-Pašine izvore, kako bi popili vode sa izvora. Ali-Pašini izvori su posebna atrakcija tokom ljetnjih mjeseci. Naime, u periodu od jula do sredine avgusta, veliki broj građana posjeti ovo mjesto.

Jedna od vrhunskih atrakcija u Nacionalnom parku Prokletije su Ali Pasini Izvori. Rijeka koja se formira direktno izbijanjem iz zemlje, iz mnogih malih izvora, je nešto što će sigurno da vas odusevi i zadivi.

Čitaj još:   BERLIN EP: Za Švajcarsku trči Ajla Del Ponte, kćerka Senade, snahe Carle Del Ponte!!!

BONUS VIDEO: Gusinje, Ali-Pašini izvori: Izjava Hajriza Brčvaka o tradicionalnom okupljanju dijaspore

Ovo mjesto je u poslednjih nekoliko godina, posetio veliki broj turista, jer Nacionalni park Prokletije jeste „namladji“ i sigurno predstavlja mjesto koje morate posjetiti u Crnoj Gori.

Ali Pasini Izvori, kao što smo već napisali, izgleda vrlo spektakularno i jedinstveno, a voda je toliko čista, da mnogi ljudi piju vodu direktno iz ovog mjesta.

Ali Pasini Izvori se nalaze u podnožju planine Prokletije, par kilometara od Gusinja. Ovo je idealno mjesto za sve turiste koji vole mirna mjesta sa spektakularnom prirodom…

izvor MONDO.me

VIC DANA: Đetići u BUDVI na jutarnjem piću… (foto)

Vaso, čoče, evo VELIČASNOG, sklanjaj taj konjak da ga ne Read more