IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS OBLAČNO, SUTRA SUNČANO, PA…: Vremenska prognoza do sredine naredne sedmice… (foto)

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Poslije podne se očekuje postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 23 stepena.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 14. VIII… 08: 35… DANAS OBLAČNO, SUTRA SUNČANO, PA…: Vremenska prognoza do sredine naredne sedmice… (foto)

U usporedbi s proteklim vikendom, sljedećih će dana u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena, uz koje će temperature zraka još malo porasti. Iako će temperature biti u laganom porastu ipak neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva.

U Bosni se sutra u jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, u ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u Hercegovini, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Do kraja dana i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u cijeloj zemlji.

Čitaj još:   GOVOR mržnje postaje službeni jezik u Crnoj Gori... (foto)

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9; Livno 16; Ivan-sedlo 17; Gradačac 21; Sanski Most, Sarajevo 22; Bihać, Tuzla, Zenica 23; Neum 26 te Mostar 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini vjetar poslije podne u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusa.

nedelja, 14.08.2022. godine
Zbog povečane naoblake i padavina preovladavat će nepovoljne biometeorološke prilike. Osjetljive osobe i hronični bolesnici mogli bi imati izraženije poteškoće vezane za njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nesanice i promjene raspoloženja.

ponedjeljak, 15.08.2022. godine
Mada će povremena naoblaka i nestabilne vremenske prilike uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, opšta slika će tokom dana biti relativno povoljnija. Hronični bolesnici ne bi trebali osjećati jače tegobe.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more