Vijesti

BRAVO ZMAJEVI: BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket… (foto, video)

Košarkaši BiH savladali Mađarsku 95: 85…

KELN: Svijet, Sport, vijesti četvrtak, 01. IX… 15: 58… BRAVO ZMAJEVI: BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket… (foto, video)

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u prvoj utakmici Evropskog prvenstva selekciju Mađarske rezultatom 95:85 te su tako na sjajan način otvorili najveće kontinentalno košarkaško takmičenje

Najefikasniji u redovima BiH su bili Džanan Musa i Jusuf Nurkić sa po 19 poena, a u selekciji Mađarske Szilard Benke koji je postigao 20 poena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani Lanxess Arena u Kelnu u meču prvog kola grupe B Eurobasketa slavila je protiv selekcije Mađarske rezultatom 95: 85…

Košarkaši Mađarske su u prvoj trećini bili bolji sa 23: 17, a BiH je slavila u drugoj dionici rezultatom 28: 23, te se na odmor otišlo kod rezultata 46: 45 za Mađare.

Reprezentacija BiH je u sljedećoj trećini bila bolja sa 28: 17, dok je u posljednjoj dionici meča bilo 22: 22, za pobjedu bh. tima rezultatom 95:85.

Početkom drugog poluvremena igralo se koš za košem, a onda je uslijedila rapsodija izabranika Adisa Bećiragića. Mađari jednostavno nisu imali rješenja za naše napade pa je u jednom trenutku bilo 12 poena prednosti za BiH (73: 61). Mađari su potom pogodili u narednom napadu pa je BiH imala 10 poena prednosti uoči posljednje četvrtine.

Najbolji igrač BiH bio je Džanan Musa koji je postigao 19 poena te imao pet skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Jusuf Nurkić s 19 poena, dok je Miralem Halilović imao 16 poena i devet skokova. John Roberson je imao 18 poena i pet skokova. Najbolji kod Mađara bio je Benke sa 17 poena.

Bosna i Hercegovina je tako Eurobasket otvorila pobjedom, a u narednom kolu u subotu igra protiv Njemačke. Mađari će se sastati sa Slovencima.

Najefikasniji u redovima BiH su bili Džanan Musa i Jusuf Nurkić sa po 19 poena, a u selekciji Mađarske Szilard Benke koji je postigao 20 poena.

Uz Mađarsku i selekciju BiH, u grupi B se još nalaze Njemačka, Slovenija, Francuska i Litvanija…

BONUS VIDEO: BIH vs HUNGARY 95–85 🏀 EUROBASKET2022

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

45 minuta ago

TRAGEDIJA KOJA JE RASTUŽILA BOSNU I HERCEGOVINU: Dječak krenuo na utakmicu, poginuo u saobraćajnoj nesreći… (foto)

U derventskom naselju Živinice jutros je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula…

54 minute ago

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

5 sati ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

6 sati ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

6 sati ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

6 sati ago

This website uses cookies.