IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čekaju odgovor BOŠNJAČKE STRANKE za stvaranje velike građanske koalicije…

Više izvora iz vrha DPS- a kazalo je za Pobjedu da bi priča trebalo da bude zaokružena sa lokalnim odborom Bošnjačke stranke od koje se očekuje odgovor u narednih nekoliko dana.

“Čekamo još odgovor od BS- a ali sve ostalo je uglavnom zaokruženo i gotovo dogovoreno. DPS će pokazati širinu i kad je u pitanju izborna lista i raspored na njoj otvarajući mjesta za različite profile uglednih ličnosti”, rekao je izvor Pobjede.

Istovremeno, inicijativa o velikoj evropskoj i građanskoj koaliciji predstavljena je i na sjednici podgoričkog odbora DPS- a koja je održana u srijedu.

“Odbor Glavnog grada je upoznao svoj sastav o ciljevima te inicijative, a predstavljena su i istraživanja javnog mnjenja koja govore o apsolutnoj pobjedi te koalicije u Podgorici”, kaže izvor Pobjede.

Da se priprema velika evropska i građanska koalicija prvi je nagovijestio predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji je u emisiji ,,Aritmija“ na Gradskoj TV kazao da su na ,,milimetar od dogovora“.

U DPS- u računaju da bi ta koalicija sinergetskim efektom pokrila veliki minus nastao nakon parlamentarnih izbora 2020. godine a koji je oko 20 hiljada glasova.

Na parlamentarnim izborima u glavnom gradu 30. avgusta 2020. godine– za partije koje su tada bile protiv DPS- a ,,Za budućnost Crne Gore“– Demokratski front, Demokrate i Uru glasalo je 71.094 građanina. Sa druge strane, za sadašnji proevropski blok (DPS, SDP, SD i manjinske partije) glasalo je 52 hiljade građana. To znači da je te godine opozicija imala prednost za 19.939 glasova, podsjeća Pobjeda.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić i zvanično priznao ANDRIJU Mandića za komandanta parlamentarne većine... (foto)

DPS-u ide u prilog i formiranje samostalne opštine Zeta jer time neutrališe 5.000 glasova negativne razlike po njih. Takva razlika uočljiva je nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, kada je DPS u Zeti osvojio 3.120 glasova, lista ,,Za budućnost Crne Gore“ 4.476, Demokrate 2.005 i Ura 307 glasova.

“U prilog dobrom rezultatu te koalicije ide i odličan rad lokalne uprave predvođene gradonačelnikom Ivanom Vuković koji je promijenio lice Podgorice”, kažu izvori Pobjede.

Na parlamentarnim izborima u glavnom gradu 30. avgusta 2020. godine – za partije koje su tada bile protiv DPS- a ,,Za budućnost Crne Gore“– Demokratski front, Demokrate i Uru glasalo je 71.094 građanina. Sa druge strane, za sadašnji proevropski blok (DPS, SDP, SD i manjinske partije) glasalo je 52 hiljade građana.

To znači da je te godine opozicija imala prednost za 19.939 glasova. Ta razlika je sada ispod 15 hiljada glasova imajući u vidu minus iz Zete koja je sada nova opština

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: DPS, SDP i SD na jednoj listi, nestranački suverenisti na drugoj... (foto)

izvor: kodex.me- pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more