IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević o finansiranju vjerskih škola: PROVJERITI još jednom, više puta konstatovane upitne odluke ministarstva prosvjete…

Odlazeća Vlada danas je održala novu sjednicu, na kojoj je više riječi bilo o raskidu ugovora sa kompanijom “North Star”, likvidaciji preduzeća “Montenegro Works”, vjerskim srednjim školama, ali i više drugih tema.

Konjević o finansiranju vjerskih škola: Provjeriti još jednom, više puta konstatovane upitne odluke ministarstva prosvjete

Ministar prosvjete Miomir Vojinović na današnjoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu predložio je da razmatraju teme o finansiranju Srednje vjerske škole “Sveti Sava” iz Podgorice i Srednje vjerske škole “Mitropolit Sava hadži Kosanović” iz Nikšića.

– Dobili smo dodatne informacije i ja sam spreman da podnesem danas svoj dio izvještaja – kazao je on.

Odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je kako bi te informacije trebalo ostaviti za sljedeću sjednicu jer nije ništa urgentno.

Ministar odbrane Raško Konjević je ocijenio da bi tako nešto trebalo provjeriti još jednom.

– Te stvari zaista trebaju da prođu kroz proceduru koja je adekvatna. Važno je da nikoga ne privilegujemo i ne diskriminišemo, zakonske procedure su jasne i svaka privatna obrazovna ustanova bez obzira na osnivača koja ispuni uslove treba da dobije pomoć ukoliko to država procjenjuje – kazao je on.

Čitaj još:   DOHA, Amel Tuka, jedva čekam da sreću podijelim s porodicom i cijelom državom BiH... (foto)

Ukazao je na to da je više puta konstatovano da su mnoge odluke ministarstva prosvjete u mandatu prethodne vlade bile vrlo upitne.

O ovoj tački raspravljaće na sljedećoj sjednici Vlade.

izvor: analitika.me

RAŠKO Konjević: DRITAN Abazović je dobio jasnu poruku šta smije a šta ne smije da uradi

Konjević je u jutarnjem programu TVCG komentarišući aktuelnu političku situaciju Read more

Kosovo i Crna Gora potpisali Memorandum o saradnji u oblasti odbrane- RAŠKO Konjević, CRNA GORA će gdje god može podržati KOSOVO

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Raško Konjević poručio Read more

Čitaj još:   RASKO Konjević: Najčistije rješenje izbori, DRITAN nije vodio razgovore sa OPOZICIJOM o manjinskoj vladi