Vijesti

ZBOGOM, LJETO: Danas oblačno, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u noći na petak jači pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. IX… 09: 28… ZBOGOM, LJETO: Danas oblačno, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27.

četvrtak, 15.09.2022. godine
Opšta slika i dalje je povoljna. Tokom prijepodneva svježije, naročito u jutarnjim satima, što će ugodno djelovati na većinu populacije. U drugom dijelu dana, kod osjetljivih osoba nastupiće umjerene poteškoće pod uticajem visokih temperatura i mjestimično sparnog vremena. Kao posljedica približavanja promjene, moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, što će se djelimično pojačati dolaskom noći. Uticaj promjene biće nešto izraženiji na zapadu zemlje.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u petak u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni Celzijusovih.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 26.

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ANDRIJA Nikolić: Crna Gora je danas satelit u orbiti Srbije, RAJO Mandić, guverner ALEKSANDRA Vučića u našoj državi… (foto)

ANDRIJA Nikolić, predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, Nadam se da će najavljeni format novog…

2 sata ago

ŠEF srpske diplomatije MARKO Đurić: CRNA GORA pere savjest amandmanima na Rezoluciju, da ne izgleda da su protiv Srbije… (foto)

Šef srpske diplomatije Marko Đurić saopštio je da ako dođe do ulaganja amandmana Vlade Crne…

3 sata ago

AMINA Cikotić: ALEKSANDRA Vučića bilo blam, da podnosi besmislene amandmane, pa angažovao kurira MILOJKA Spajića… (foto)

"U Rezoluciji ne piše da je zemlja ravna, ipak nek' podnesu i treći amandman da…

3 sata ago

BOBAN Batrićević: Vlada Crne Gore izgubila svako moralno utemeljenje, MILOJKO Spajić pristao na ulogu MILE Dodika s poznavanjem engleskoga… (foto)

Evropa sad je prestala biti politički moralna onoga trena kad je počela gutati velikosrpske splačine…

4 sata ago

BALŠA Knežević: DJELOVANJE ENANTIODROMIJE ’’Srpski svet’’ je oružje kojim se ubija Srbija… (foto)

Jasno je da Vučić i njegovi pomagači Porfirije Perić,  Dodik, razni mandići, kneževići, vulini, rakovići……

4 sata ago

DAMIR Šehović: Vlada Crne Gore, umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici… (foto)

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u…

4 sata ago

This website uses cookies.