IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOGOM, LJETO: Danas oblačno, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u noći na petak jači pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. IX… 09: 28… ZBOGOM, LJETO: Danas oblačno, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27.

četvrtak, 15.09.2022. godine
Opšta slika i dalje je povoljna. Tokom prijepodneva svježije, naročito u jutarnjim satima, što će ugodno djelovati na većinu populacije. U drugom dijelu dana, kod osjetljivih osoba nastupiće umjerene poteškoće pod uticajem visokih temperatura i mjestimično sparnog vremena. Kao posljedica približavanja promjene, moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, što će se djelimično pojačati dolaskom noći. Uticaj promjene biće nešto izraženiji na zapadu zemlje.

Čitaj još:   Danas oblačno, povremeno sa slabim snijegom, u narednim danima pada na planinana u dolinama i gradovima... (foto)

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u petak u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni Celzijusovih.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 26.

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more