IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEBAKL: Transkript razgovora, Putin pričao s MILOM Dodikom NEPUNIH PET MINUTA!!! (foto, video)

 Milorad Dodik sastao se u Moskvi sa Vladimirom Putinom, a Kremlj je nakon sastanka objavio transkript razgovora dvojice zvaničnika, iz kojih je vidljivo da je razgovor trajao nepunih pet minuta…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 21. IX 00: 35… DEBAKL: Transkript razgovora, Putin pričao s MILOM Dodikom NEPUNIH PET MINUTA!!! (foto, video)

Transkript sastanka Putina sa Dodikom objavljenog na zvaničnoj stranici Kremlja prenosimo ga u cjelosti:

Vladimir Putin: Јoš jednom želio bih reći ono od čega sam počeo: slijede vam izbori i želim vam uspjeh. Nadam se da će tako i biti, nakon rezultata glasanja, da će se pozicija patriotskih snaga učvrstiti, a što će nam omogućiti da dalje razvijamo plodnu i obostrano korisnu saradnju.

Milorad Dodik: Hvala vam puno, gospodine predsjedniče, na lijepim željama. Hvala vam što ste me pozvali da budem danas ovdje, ovo je već drugi sastanak ove godine.

Želim da Vam prenesem pozdrave mog naroda, iz Republike Srpske, zahvalnost na pažnji i podršci koju nam pružate na multilateralnom nivou, prije svega u Savjetu bezbjednosti UN, za razumijevanje konkretnih okolnosti u kojima radimo, Vaše opredijeljenost za očuvanje Dejtonskog sporazuma, koji još uvijek čuva Bosnu i Hercegovinu. S druge strane, imamo i one koji žele da budu sredstvo promjene pravila, promjene međunarodnog sistema, a sada je bilo veoma važno da imamo prijatelje koji razumiju našu specifičnu situaciju.

Čitaj još:   ZADNJI PETAK U GODINI: Vrijeme oblačno, ali toplo...

Sada imamo izbore, oni će biti 2. oktobra. Kandidujem se za predsjednika Republike Srpske, sada sam u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da ćemo imati dobar rezultat, sve ankete govore da ovdje neće biti problema i nadamo se da će rezultat biti dobar.

Želim da kažem da je naš susret za mene uvijek veoma važan događaj. Ranije smo razgovarali o nekim temama. Želim da kažem da sam i dalje posvećen realizaciji naše saradnje, što je za nas veoma važno, jer smo mala zajednica, a činjenica je da mi, što je najvažnije, održavamo kontakt sa vama, to je ono što jača naše pozicije.

Prije nekoliko dana– htio bih vam reći, doslovno se pohvaliti– imali smo priliku omogućiti da Bosna i Hercegovina odigra prijateljsku utakmicu sa vašom fudbalskom reprezentacijom u Sankt Peterburgu 19. novembra.

Naši ljudi su osigurali ovu odluku za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nadamo se da ćemo zadržati ovaj datum, 19. novembar, iako jedan dio Bosne i Hercegovine to ne želi. U svakom slučaju, mi smo to uradili– u okolnostima u kojima se nalazimo.

Vladimir Putin: Sport treba da ujedinjuje, a ne da dijeli ljude, pa se nadam da će sportski događaj, uključujući i ovaj koji ste pomenuli, odigrati svoju ulogu u razvoju sporta i odnosima među ljudima.

Čitaj još:   Nikolić: Smjena Leposavića iznuđena, Vlada izgubila kredibilitet... (foto)

Želim još jednom da podvučem: poznajemo vas kao prijatelja naše zemlje. Drago mi je što vas vidim i imam priliku da sa vama razgovaram o situaciji u regionu i našim bilateralnim odnosima.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more