IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića…

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.

U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije “Škaljari” iz Srbije, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Sektor za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su detaljnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije “Kavčani”, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Čitaj još:   Uhapšena srpska starleta u Njemačkoj: Pronađena droga vrijedna milion eura... (foto)

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih osobnih iskaznica, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

izvor: standard.me

ŽELJKO Komšić: Da sam na Čovićevom mjestu ne bih prijetio krvlju… (foto, video)

Kandidat koalicije Demokratska fronta- Građanski savez za Predsjedništvo BiH i Read more