IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STAPEDO iz Rusije- RUSI PRISTIŽU U BEOGRAD: “Ne želimo rat kao što ga ne žele milioni drugih” (foto + video)

Ruski predsjednik Putin izdao je u srijedu naredbu o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji u Rusiji, podržavajući prijedlog Ministarstva odbrane i Generalštaba…

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” u petak je sletio još jedan avion u kojem su bili i brojni ruski državljani koji su odlučili napustiti zemlju zbog mogućnosti najavljene mobilizacije u ratu protiv Ukrajine.

Ekipa Anadolu Agency bila je danas na aerodromu gdje je dočekala avion s ruskim državljanima.

Jedan od sagovornika novinara AA, koji nije želio da njegov identitet bude otkriven, kazao je kako je napustio Rusiju zbog najavljene mobilizacije i zbog činjenice da ne želi u armiju.

Kazao je kako se nada da će “problem” s mobilizacijom biti riješen u narednim mjesecima.

Na pitanje da li planira ostati u Srbiji ili ima neke druge planove, kazao je kako to još uvijek ne zna.

“Ne znam, zaista ne znam šta će se dogoditi”, poručio je.

Upitan šta generalno misli o ratu između Rusije i Ukrajine, koje je počeo 24. februara, sagovornik je upotrijebio psovku, a potom kazao kako ga ne želi kao ni milioni Rusa. Ipak, dodao je, ruska vlada misli drugačije.

Čitaj još:   NENAD ČANAK: Promjena vlasti Crne Gore “Gura je u zemlje srpskog sveta” (foto)

Ni drugi putnici, koji su avionom kompanije Air Serbia stigli direktnim letom iz Moskve, nisu bili raspoloženi za snimanje.

Ruski predsjednik Putin izdao je u srijedu naredbu o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji u Rusiji, podržavajući prijedlog Ministarstva odbrane i Generalštaba.

Sergey Shoygu, ruski ministar odbrane, rekao je da se mobilizacija sprovodi radi kontrole “već oslobođenih teritorija” i da će za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini biti pozvano oko 300.000 rezervista.

izvor: slobodna bosna