IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Đurović će biti saučesnik u gaženju Ustava zajedno sa DRITANOM ako u dnevni red uvrsti inicijativu za smjenu dva ministra…

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković u izjavi za CdM je poručila da će predsjednica Skupštine Danijela Đurović zgaziti Ustav ukoliko na bilo čiji zahtjev bude prihvatika da se u dnevni red sjutrašnjeg zasijedanja uvrsti inicijativa premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da budu smijenjena dva ministra.

Draginja Vuksanović Stanković za CdM kaže da ne postoji poslovnička mogućnost da se inicijativa premijera u tehničkom mandatu da smijenj dva ministra nađe sjutra na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja jer je neustavna.

Javnost je danas, posebno na društvenim mrežama, uveliko spekulisala o tome da li će se iniciativa premijera u tehničkom mandatu da smijeni šefa diolomatije i ministra odbrane, Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, naći sjutra na dnevnom redu Skupštine.

Vuksanović Stankvić poručuje da Inicijativa koja je suprotna Ustavu i poslovniku ne može biti na dnevnom redu, a kamo li da bude predmet glasanja.

Čitaj još:   REKORDI: RASIM Ljajić, ministar već 6.611 dana, promijenio devet vlada i osam premijera...

Vuksanović Stanković jasno ukazuje da, ako se ipak predsjednica Skupštine Đurović upusti i prihvati da na bilo čiji zahtjev stavi na glasanje uvrštavanje u Dnevni red, ona postaje saučesnik u gaženju Ustava zajedno sa Dritanom Abazovićem.

Na dnevnom redu sjutrašnjeg zasijedanja je Prijedlog za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

Klub poslanika Demokratske partije socijalista saopštio je da neće sjutra na sjednici Skupštine glasati o kandidatima za sudije Ustavnog suda.

Prijedlog za izbor četvoro sudija Ustavnog suda utvrđen je glasovima poslanika Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA. (M.Dušević)

izvor: Cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more