Crna Gora

TAMARA Nikčević: Od avgusta 2020. ne iznenađuju ni napadi, ni uvrede…

Sa mejl adrese slatkislatka@hotmail.com pod korisničkim imenom Bane LA, na adresu Gradske RTV stigle su prijeteće i uvredljive poruke upućene novinarima ove kuće Milici Pavićević i Senadu Pećaninu, a pominje se i novinar Pobjede Duško Mihailović.

Portal Gradske prenio je integralno poruke uz, kako su naveli, cenzuru izraza neprihvatljivih za objavljivanje.

– Je li bre Mico, što se snebivaš kad narod maše zastavama, ne stranoj zemlji već bratske Srbije. ****tino jedna ugostila si tog **ama iz Pobjede koji je dodao slovo i u prezime samo da bi mu se razlikovalo od Draže Mihajlović. Ala si se prodala a Srpkinja sram te bilo, ja sam zadužen za takve slučajeve, ne nedaj se ničemu sloha, razumećeš pošto si studirala Ruski jezik – navodi se u prvom mejlu.

Drugi mejl upućen je na račun Senada Pećanina.

– Molim vas da mi pošaljete email od Senada Pecanina da mu se na***em te muslimanske mame u usta, a i vi niste bolji ista go*na, sutra vam je čistka mamu vam je**m.

Došlo vreme da vam stavimo seme, a biće i batinjanja sve po zasluzi. Je*o li vam onaj majku ko vas nasadio take pi**e plaćeničke. ŽIVELA NOVA PODGORIČKA SKUPŠTINA 2022 Živela Srbija i nek je večna CRNA GORA– piše u drugom mejlu.

Urednica Gradske RTV Tamara Nikčević za Pobjedu je kazala da nije iznenađena „ni anonimnim pismima punim prijetnji i uvreda, a ni učestalim atacima prvaka dvije opskurne NVO na novinare Gradske TV uoči i na sam dan pobjede velikosrpske kolicije u Podgorici“.

– Sličan film smo gledali i nakon 30. avgusta 2020. godine, kada su – što anonimne bijedne kukavice, što NVO bliske kleronacionalističkim krugovima nove vlasti – koordinisano jurišali na RTCG s ciljem da je „oslobode“. Što su, mimo svakog pravnog, profesionalnog i moralnog okvira, kontrarevolucionari i učinili. Svi uživamo u tom oslobođenju – kazala je Nikčević.

Gradskoj TV, kako navodi, neformalno je potvrđeno da su prijetnje smrću Senadu Pećaninu i vulgarne uvrede Milici Pavićević stigle sa iste mejl adrese sa koje je prije mjesec i po prijećeno urednici M portala Danici Nikolić. 

– Ništa čudno! Gradska TV ovoga puta neće obavještavati zapadne ambasadore sa sjedištem u Podgorici, uključujući i ambasadorku Oanu Kristinu Popu, o iživljavanjima kojima smo, kao jedina crnogorska televizija, izloženi od svog osnivanja. Iskustvo nam govori da bismo, umjesto verbalne zaštite, sa tih adresa mogli dobiti etiketu ekstremista. Bolje da ne rizikujemo

– zaključila je Nikčević.

Urednica M portala Danica Nikolić upozorava da prijetnje koje su novinarima Gradske RTV stigle sa iste adrese i iste osobe koja je njoj prijetila treba da zabrinu.

– To je mnogo više od „običnih“ internet prepucavanja i vrijeđanja. Ne samo što je riječ o ozbiljnim prijetnjama upućenim novinarima, već one traju i pojačavaju se zavisno od političke situacije u Crnoj Gori, odakle očigledno autor prijetnji, ili grupa njih, crpi „inspiraciju“ – naglašava Nikolić u izjavi za Pobjedu.

Objašnjava da su službenici Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u Upravi policije, u slučaju prijetnji njoj i M portalu, brzo reagovali i pronašli osobu koja je poslala mejlove.

– S obzirom na to da se osoba nalazi van Crne Gore, Tužilaštvo je uputilo zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć i po njemu se, koliko sam upoznata, već postupa. U toku trajanja istrage, zaključno sa prošlom subotom, od iste osobe nam je stiglo još nekoliko mejlova sa sličnim prijetnjama, koje smo odmah proslijedili policiji i oni se, takođe, obrađuju u sklopu istog predmeta.

Izbjegli smo da ih objavljujemo da ne bismo ometali istragu, ali ćemo po njenom okončanju i dobijanju odgovora preko međunarodne pravne pomoći svakako izvijestiti o rezultatima – kazala je Nikolić uz zaključak da osoba koja prijeti M portalu i Gradskoj RTV to čini „uobičajeno za te ‘junake’ sa bezbjedne udaljenosti, iz inostranstva, vjerovatno po instrukcijama iz Crne Gore“. 

izvor. pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori: Ne manipulišite žrtvama Jasenovca u političke svrhe… (foto)

Večernji list već je pisao kako je Hrvatska odmah, na početku inicijative u crnogorskom parlamentu, vlastima…

1 sat ago

DA LI JE Vladimir MARTINOVIĆ Prvi MILIONER DEMOKRATA: Izbjegava rodni Kolašin, uvećava imovinu… (foto)

Prema informacijama koje su počele da kruže i društvenim mrežama, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja…

1 sat ago

GI 21.maj: EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti ‘”srpskom svetu” ima mjesta u EU… (foto)

Stabilnost i napredak Crne Gore i ove i narednih godina isključivo će zavisiti od dinamike…

1 sat ago

ANDRIJA Nikolić: Žalosno zloupotrebljavanje žrtava Jasenovca u političke svrhe, posebno u momentu kada se ljuljaju fotelje… (foto)

Vlast je zbog političke trgovine čiji je jedini cilj očuvanje fotelja, isprovocirala novu protestnu notu…

1 sat ago

ANDRIJA Mandić, nije glasao za slanje vojnika u “NATO operaciju”: Zbog predsjedavanja „ZABORAVIO” na taster… (foto)

“Nemam problem da šaljemo naše vojnike, oficire i podoficire u bilo koju misiju, da vojska…

2 sata ago

This website uses cookies.