IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nikšić: Protest zbog najavljenog preimenovanja ulica, blokiran kružni tok… (foto)

Predstavnici Savjeta MZ Rastoci i mještani, zbog namjere lokalne vlasti da preimenuje nazive ulica Partizanski put i Hercegovački put blokirali su saobraćaj na kružnom toku kod benzinske pumpe u Rastocima.

U toku je blokada puta.

Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, na inicijativu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, donio niz odluka kojima se planira preimenovanje ulica u gradu pod Trebjesom.

Tako su, između ostalog, odlučili da se Partizanski put preimenuje u Ulicu Mehmeda Meše Selimovića, a Hercegovački put u Ulicu Iva Andrića.

Mjesna zajednica Rastoci na čijoj teritoriji se nalaze te dvije ulice usprotivila se takvim odlukama lokalne vlasti.

Savjet nikšićke Mjesne zajednice Rastoci izrazio je nezadovoljstvo povodom te odluke.

„Večeras će od 18 do 19 sati biti organizovan protest kako bi izrazili negodovanje na odluku da se ulice Partizanski i Hercegovački put preimenuju u ulice Mehmeda Meše Selimovića i Iva Andrića. To je nešto što ima tradiciju, istoriju, što je tako već 50, 60 godina. Znači kako koja vlast bude dolazila, na četiri godine, treba da mijenja nazive ulica. Negodujemo, mještani, nezavisno politički“, kazao je u najavi događaja predsjednik Mjesne zajednice Rastoci Dragomir Perović za portal Onogošt.

Čitaj još:   VLADIMIR Joković, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zarađuje kao i vrhunski sportista, uštedio 150.000 eura... (foto, video)

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more