IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOD NAS ETO “PRAVE ZIME NEMA SVE DO…”: Meteorolog Sladić, govorio o vremenskim prilikama… (foto, video)

BRAVO OVAJ “Oktobar će zaista biti za pamćenje”, naveo je NEDIM Sladić…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 27- X- 00: 44… KOD NAS ETO “PRAVE ZIME NEMA SVE DO…”: Meteorolog Sladić govorio o vremenskim prilikama… (foto, video)

Mladi bh. meteorolog Nedim Sladić dao je prognozu do kada će potrajati ovo sunčano i toplo vrijeme te kada se mogu očekivati hladniji dani.

Sladić na početku kaže da će se sunčani i lijepi dani nastaviti i u narednom periodu.

“Prave zime nema do polovine novembra kako trenutno pokazuju prognostički materijali. To su zapravo dobre vijesti, s obzirom da svi strahujemo od količine energenata koje će nam biti potrebne za zimu tako da ćemo u tom dijelu uštedjeti. Tako ćemo bezbrižnije misliti šta ćemo na zimu”, pojasnio je Sladić.

Također, Sladić pojašnjava da su trenutne meteorološke prilike natprosječne za ovo doba godine te ističe kada možemo očekivati kišne, jesenje dane.

“Padavina nema do početka novembra možda čak ni u prvoj sedmici novembra, tako da jedan dugotrajan suhi period potrajati te ukoliko se prognoze ispostave tačnim od globalnog prognostičkog materijala onda je vrlo moguće da nakon zadnje mjerljive kiše odnosno količine kiše koja je veća ili jednaka od jednog milimetra ili jednog litra po kvadratnom metru nećemo je vidjeti barem prije petog novembra što bi u konačnici sa zadnjim mjerljivim danom koji smo imali a to je bio drugi oktobar činio jedan niz od neprekidnih i pomalo neuobičajnenih 35 dana i što bi bilo impresivno za vidjeti”, kazao je Sladić za N1.

Čitaj još:   CRNA GORA: Po 300 eura za 2.720 građana zbog JAVNOG objavljivanja SPISKA o samoizolaciji

Sve ovo uzrokovano je zapadnim vjetrovima te da dnevne temperature u narednom periodu neće prelaziti ugodnih 15- 20 stepeni, kazao je Sladić i dodao na kraju: “Oktobar će zaista biti za pamćenje”.

BONUS VIDEO: NEDIM Sladić: Ljeto nam se vraća, ali smo sa temperaturama od 40 stepeni završili

IZVOR iBalkan.net

Milutin CEROVIĆ: Srpski DESPOT i gaulajter u pohodu na Crnu Goru… (foto)

Zašto se trenutni srpski autokrata toliko ostrvio na Crnu Goru? Read more

VIC DANA Što se to šapće tokom seksa kod nas i oko nas? (foto)

Šta se dogodi kad se malo usporedi što govore žene Read more